Outlook coşuyor, Gmail düşüyor, Google'a kim 'vuruyor'

Outlook coşuyor, Gmail düşüyor, Google'a kim 'vuruyor'

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft ile Google yıllardır süregelen bir rekabet söz konusurdur.Şu sıralar iki dev şirkette kendi dertleriyle uğraşır oldular.

Apple'ın iPhone'larını, iPad'lerini nasıl alaşağı edeceklerini kara kara düşünürken birbirleriyle kavga etmeyi unutmuştu. Ancak iPhone çağından önceki o muhteşem Microsoft-Google kavgaları hala efsanevi öyküler arasında yer alıyor. Örneğin, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın, önemli bir mühendisin Google'a katılmak için Microsoft'tan istifa ettiğini duyunca, sinirden köpürerek odasındaki son derece pahalı masaları sandalyeleri kırıp, camları, kapıları indirdiği hala konuşulan bir hikaye. İşte bu "süper acayip" sinir harbinin yeni bir adımı da bugünlerde yaşanıyor. Microsoft, Google'ın çok sevilen e-posta servisi Gmail'i vurmak için hazırladığı ve bir süredir devam ettirdiği Scroogled kampanyası ile internette Google'a karşı hatırı sayılır bir "antipati" oluşturmayı başarmış durumda. Gelen son rakamlara göre Microsoft'un Outlook.com'u büyük bir hızla kalabalıklaşırken, Gmail için işler o kadar da iyi gitmiyor. Temel olarak, Google'ın insanların özel e-postalarını okuyarak onlara Spam gönderen sinsi bir Spam şirketi olduğunu anlatan, oysa e-posta servislerinin asıl amacının Spam'leri engellemek olduğunun altını çizen kampanya için hazırlanan özel Web sayfası da Microsoft'un mesajını çok net şekilde iletiyor.(Chip.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...