Ortalığı karıştıracak iPhone 15 iddiası... 100 bin TL mi olacak? İşte nedeni...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ortalığı karıştıracak iPhone 15 iddiası... 100 bin TL mi olacak? İşte nedeni...

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone model telefonlar yüksek fiyatlarıyla ve sık sık gelen zamlarla gündemde yerini korurken, iPhone 15 serisini bekleyenlere kötü bir haber geldi. Apple'ın eylül ayında piyasaya sürmeyi planladığı yeni telefonlarının fiyatının daha da pahalı olacağı iddia edildi.

iPhone almak Türkiye'de neredeyse bir hayal haline gelirken, Bloomberg'in iddiası iPhone 15 serisini bekleyenleri üzecek türden. Zira halihazırda Türkiye'deki iPhone fiyatları oldukça yüksek, bu yıl içerisinde Apple'ın yaptığı zamların ardından en pahalı iPhone modeli olan 14 Pro Max (1TB) 87 bin TL'den yüksek bir fiyata satılmaya başladı. Bununla birlikte, Apple'ın eylül ayında piyasaya süreceği iPhone 15 serisinin fiyatı ise daha yüksek olabilir.

TGRT Haber'in Bloomberg'e dayandırdığı haberine göre, Apple ilk defa yeni telefonlarının çıkış fiyatını daha yüksek bir meblağdan piyasaya sürecek. Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı analist Mark Gurman, Apple’ın iPhone 15 modellerini yüksek bir fiyattan satışa çıkaracağını ileri sürdü. Peki neden? Gurman, fiyat artışının sebebini de açıkladı...

TİTANYUM KASA VE KAMERA PAHALIYA MAL OLACAK

Apple’ın, iPhone 15 serisinde titanyum kasa ve daha pahalı bir kamera sistemine geçeceğini belirten Mark Gurman, fiyat artışının da bundan kaynaklanacağını söyleyerek şöyle dedi:

"Bir sonraki iPhone ile ilgili bir not daha: ABD dışındaki dört model için de en azından hafif bir fiyat artışı bekliyorum. Titanyuma geçiş ve iPhone 15 Pro Max'te daha pahalı bir kamera sistemi göz önüne alındığında, ABD'de, en azından bazı profesyonel modeller için, fiyat artışlarını da göz ardı etmiyorum. Örneğin, Apple'ın titanyum saatleri paslanmaz çelik saatlere kıyasla 100 dolar daha pahalı."

IPHONE 15 PRO MODELLERİ DAHA PAHALI OLACAK

Barclays'te analist olan Tim Long da iPhone 15 Pro/Max modellerinin, iPhone 14 Pro/Max'ten daha pahalı olacağını söylüyor. Kaynağının Asya'daki tedarik zinciri şirketleri olduğunu iddia eden Long, "iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan 100 dolar; iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro Max'ten 100-200 dolar daha fazla bir fiyatla satışa sunulacak" diyor.

(Kaynak: TGRT Haber, Bloomberg) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...