OpenAI, GPT- 4 ile internetin büyük içerik sorununa el atacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
OpenAI, GPT- 4 ile internetin büyük içerik sorununa el atacak

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet, herkesin duygu ve düşüncelerini paylaşabileceği dijital bir dünya haline geldi. Fakat herkesin aynı anda fikirlerini paylaşabilmesi başka insanlar için de tehlikeye neden olabiliyor. OpenAI da GPT-4 ile bu sorunun çözülebileceğini açıkladı.

İnternet üzerinde içerik denetimini yapmak insanlar tarafından oldukça zor ve uzun süren bir iş olarak görülüyor. Tüm bunlara ek olarak sansürlenmiş içerikler, insanların psikolojisinde de hasarlara neden olabiliyor. OpenAI da bu sorunu çözmek için GPT-4'ün içerik denetiminde kullanılabileceğini açıkladı.

GPT-4, İNTERNETTEKİ İÇERİKLERİ DENETLEYECEK

OpenAI tarafından geliştirilen dil modeli GPT-4'te içerik denetleme özelliği de bulunuyor. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre GPT-4, internetteki ya da direkt sosyal medya platformlarındaki içerikleri denetlemede yardımcı olabilir.

OpenAI tarafından belirtilene göre GPT-4, içerik denetlerken tek başına çalışmayacak. Dil modeli daha çok insanlara yardımcı olacak. Fakat hem zaman açısından hem zorluk hem de psikolojik açıdan insanlara olumlu etki edecek. Ayrıca ilerleyen yıllarda da tek başına çalışabilmesi muhtemel. OpenAI, söz konusu özellikle ilgili şu sözleri aktardı:

"Üretken yapay zeka çevrim içi trafiğin platforma özgü politikalarla denetlenmesine yardımcı olabilir ve çok sayıda içerik yöneticisi personelin üstündeki zihinsel yükü hafifletebilir.”

GPT-4 içerik denetlemenin yanında ek olarak politika değişiklikleri konusunda da kısa sürede uyarlanabilir. Çünkü değişen politikaların oturması ve insanlar tarafından benimsenmesi de uzun zaman alıyor. Fakat yapay zekaya eklenen yeni politikalar kısa süre içinde uygulanabilir olacak. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...