OpenAI, ChatGPT aracını kapattı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
OpenAI, ChatGPT aracını kapattı!

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI, geliştirdiği yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT ile devrim yaptı. Tüm dünyada yapay zeka çağının başladığı bile ortaya atıldı. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre OpenAI, ChatGPT için geliştirdiği aracını kapattı.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, doğal dili anlama ve özgün içerikler üretme özellikleri sayesinde dünya çapında ilgi gördü. İş insanları çalışırken öğrenciler de ödevlerinde ChatGPT'den yardım almaya başladı.

Hatta birçok sanatçı, yönetmen ve editör de farklı yapay zeka araçlarıyla eserlerini oluşturdu. Fakat yapay zekayla oluşturulan içerikler zaman içinde artınca intihal sorunları da meydana gelmeye başladı. OpenAI da yakın zaman önce yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri tespit etmek için Classifier adında yeni bir araç geliştirdi. Bugün Digital Trends tarafından ortaya çıkan haberlere göre OpenAI, Classifier'i kapatıyor.

CLASSIFIER, DOĞRU YANITLAR VERMİYOR

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre Classifier, düşük doğruluk oranı nedeniyle kapatıldı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Classifier yalnızca yüzde 26 oranında doğru tahmin yapıyordu.

Firma zaten Classifier'i ilk duyurduğunda "sınıflandırıcımız tamamen güvenilir değildir" diye açıklama yapmıştı. Doğruluk oranının düşük olmasına göre OpenAI'ın Classifier'i kapatma kararı pek de olumlu karşılanmadı. Çünkü başta eğitimciler olmak üzere birçok bilim insanı, öğrencilerin metin yazarken körelmemesi ve araştırma yapması açısından böyle bir aracın gerekli olduğunu düşünüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki OpenAI'ın ürettiği Classifier yalnız değil. Teknoloji dünyasında yapay zeka ile oluşturulan içerikleri tespit etmeye yarayan birçok farklı araç mevcut.

(Kaynak: Digital Trends)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...