Okullarda ChatGPT dönemi: Eski usule dönülecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okullarda ChatGPT dönemi: Eski usule dönülecek

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, iş hayatı dışında ek olarak okullarda da öğrenciler ve eğitimciler tarafından oldukça tercih ediliyor. Fakat eğitimciler, ChatGPT'nin öğrencileri tembelleştirdiğini düşündüğü için eski öğrenim usullerine dönmeye karar verdi.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, doğal dili anlama ve özgün içerikler üretebilme özellikleri sayesinde oldukça tercih ediliyor. Sohbet robotunu en çok kullanan kesim ise öğrencilerden oluşuyor. Fakat eğitimciler ve analistler, yapay zeka kullanımının öğrencileri tembelleştirdiğini ve düşünme kabiliyetini azalttığını ortaya koydu. Üniversiteler ise bu nedenle bazı önlemler almaya başladı.

EĞİTİMCİLER, ESKİ USUL ÖĞRENME METODLARINA DÖNÜYOR

Öğrencilerin yoğun bir şekilde ChatGPT'yi kullanması yarardan çok zarara neden oluyor. Üniversite profesörleri ise bunu önlemek için ödevler yerine eskisi gibi sözlü ya da elle yazılı ödevlere geçiş yapacaklarını duyurdu.

Okulların açılmasıyla birlikte yeni dönemde ChatGPT kullanımını azaltmak için başka birçok yol deneneceği de tahmin ediliyor. Hatta bazı okullar ChatGPT kullanımını direkt olarak yasakladı.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki eğitimcilerden bazıları ise bu fikrin tam da karşısında duruyor. ChatGPT'nin öğrenmek için gerçek bir araç olduğunu savunarak yararlı yönlerinden faydalanılması gerektiğini dile getiriyor.

Okulların açılmasından sonra ChatGPT kullanımında da olumlu yönde artış olacağı tahminleri mevcut. Çünkü mayıs ve haziran aylarında sohbet robotunun kullanımı büyük oranda düşüş gösterdi. Bunun en büyük nedeni olarak da okulların tatil edilmesi gösterildi. Okulların açılmasıyla birlikte özellikle sınav dönemlerinde ChatGPT kullanımında büyük artış olması bekleniyor.

(Kaynak: Yahoo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...