Öğrencilere ücretsiz kodlama eğitimi

Öğrencilere ücretsiz kodlama eğitimi

TEKNOLOJİ Haberleri

TACEV Eğitim Vakfı, yeni dönem teknoloji eğitimleri çerçevesinde 1.000 öğrenciye ücretsiz temel kodlama eğitimleri veriyor.

ÖMER TEMÜR

Türkiye genelinde 7-13 yaş arası ilk ve orta öğretim öğrencilerinin başvurabilecekleri online program 7 hafta sürecek. Öğrencilerin temel algoritma becerileri edinmelerini ve bu becerilerini Scratch ortamında uygulayabilmelerini sağlayan kurs, katılımcılara daha ileri düzeyde kodlama için sağlam bir altyapı sunmayı hedefliyor. Katılımcılara sertifika da veriliyor. Kurs çerçevesinde ayrıca, öğrenciler için ücretsiz psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti de sunuluyor. Çocukların, gelecekteki işlerinde ve kariyerlerinde teknolojiyi bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceğini belirten TACEV Teknoloji İdari Koordinatörü Gürkan Çifcioğlu “Onların başarılı olmak için teknoloji becerilerine ihtiyaçları olduğu açık. Öğrencileri kendi başlarına görevleri tamamlamaya, bağımsız düşünmeye ve kendi kendine planlama yapmaya hazırlayacak programlarımızla, yarının güçlü vatandaşlarını ve ekonominin itici gücü olacak inovatif düşünen bireylerini yetiştirme hedefi mizi her geçen gün daha da pekiştiriyoruz” diye konuştu. Eğitimler için son başvuru tarihi 15 Eylül. Veliler, tacev.org. tr sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak ön kayıt yaptırabilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...