Netflix'in şifre paylaşımı yasağı işe yaradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix'in şifre paylaşımı yasağı işe yaradı

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix'in şifre paylaşımını engelleme girişimleri sonuç vermeye başlıyor. Şirket, kullanıcıların hane dışındaki kişilerle hesap paylaşmasını engellemeye yönelik girişimini takip eden aylarda abone sayısında önemli bir artış bildirdi.

Dünyanın en popüler internet TV ağlarından Netflix, 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin abone verilerini paylaştı. Şirket, son üç ay içinde yüzde 8'lik bir artışla yaklaşık 6 milyon daha yeni ücretli aboneye sahip olduğunu açıkladı. Şirketin, şifre ve daha genel anlamda hesap bilgilerini başka insanlarla paylaşmayı kısıtlayan girişiminin işe yaradığı anlaşıdı. 

Engadget'in haberine göre, yatırımcılara yazdığı bir mektupta şirket, parola paylaşımını durdurmaya zorlamanın toplu iptallerle sonuçlanmadığını ve bunun yerine daha fazla insanın abonelik başlattığını belirtti. Şirket, "Tepki olarak iptal edenlerin sayısı düşüktü" dedi ve 'ekstra üye' özelliğinin kullanıldığını, yeni üyelerin geldiğini vurguladı. 

ŞİFRE PAYLAŞMANIN YENİ YOLU 8 DOLAR ÖDEMEK

Şirket, hesap paylaşımını kısıtlamanın yanı sıra abonelerin hesaplarına ayda 8 ABD Doları karşılığında 'ekstra üye' eklemek için ödeme yapmasına imkan tanıyan 'ücretli şifre paylaşımı'nı sundu. Netflix'e göre bu seçenek şu anda 100'den fazla ülkede mevcut.

Öte yandan, Netflix yıllardır kullanılan paketleri de düzene sokuyor, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'taki 10 dolarlık temel planını iptal ettiğini açıkladı.

Şifre paylaşımının henüz yasaklanmadığı birkaç ülkede de çok yakında hesap paylaşımının yasaklanacağını bildiren şirket, bu ülkelerde ücretli 'ekstra üye' seçeneğini sunmayacağını, çünkü fiyatları zaten düşürdüğünü belirtiyor. Bunun yerine kullanıcıların, profillerini yeni bir hesaba aktarabileceğini söylüyor. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...