Netflix şifre paylaşımını nasıl engelleyeceğini açıkladı: IP adresinizi alıp konumdan tespit edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix şifre paylaşımını nasıl engelleyeceğini açıkladı: IP adresinizi alıp konumdan tespit edecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix geçtiğimiz yıl, kullanıcıların hesap şifrelerini başkalarıyla paylaşmalarını önleyecek bir özellik üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şirket, kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını tam olarak nasıl engelleyeceğini açıkladı.

İnternet TV ağı Netflix, oturum açmak için gerekli olan kullanıcı bilgilerini paylaşan hesapların, şirket gelirine zarar verdiğini belirterek, şifre paylaşımını engelleyen bir özellik üzerinde çalışmaya başlamıştı. Dünyanın en popüler internet TV ağı söz konusu özelliği bazı ülkelerde test ediyor.

Son olarak Netflix, web sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular (SSS) kısmında bir güncelleme yaptı. SSS kısmında şirketin şifre paylaşımını nasıl engelleyeceği açıklandı. Buna göre, başka bir evde yaşayan insanların Netflix’teki yayınlara erişmek için kendi hesaplarını kullanmaları gerekecek. Açıklamaya göre, başka konumlardan platforma giriş yapıldığında erişim engellenecek.

NETFLIX ŞİFRE PAYLAŞIMINI NASIL ÖNLEYECEK?

Netflix'in hesap şifresi paylaşımını nasıl kısıtlayacağını merak edenler için şirket konuyu ayrıntılandırdı. Platform, hesabınıza giriş yapmış bir cihazın birincil konumunuza bağlı olup olmadığını belirlemek için IP adresi, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanacak.

Hesaba giriş yapan yeni bir cihaz farklı bir konumdaysa Netflix, o konumda art arda yedi gün boyunca oturum açmaya izin veren geçici bir kod isteyecek. Şirket, birincil cihazlarıyla seyahat edenlerin Netflix'i başka yerlerde kullanmakta sorun yaşamayacaklarını açıklıyor. Ancak Netflix'e kesintisiz erişim sağlamak için en az 31 günde bir birincil konumunuzdan Wi-Fi'ye bağlanmanız gerekiyor.

Şirketin bu konuda açıklaması şu şekilde:

Netflix'e kesintisiz erişim sağlamak için birincil konumunuzdaki Wi-Fi'ye bağlanın, Netflix uygulamasını veya web sitesini açın ve en az 31 günde bir bir şeyler izleyin. Bu, birincil konumunuzdan uzakta olsanız bile Netflix'i izleyebilmeniz için güvenilir bir cihaz oluşturur.

Ana konumunuzdan uzun bir süre ayrı kalırsanız, cihazınızın Netflix’te oturum açması engellenebilir. İzlemeye devam etmek için geçici bir erişim kodu isteyebilirsiniz.”

Bu arada, aynı hesapla aynı anda Netflix yayınlarını izleyebilen kişi sayısı bundan etkilenmeyecek.

PROFİL AKTARIMI

Hesap şifresi paylaşımıyla mücadele için bir başka önlem olarak Netflix, geçen yıl ‘Profil Aktarımı’ adlı başka bir özelliği kullanıma sundu. Adından da anlaşılacağı gibi bu özellik, kullanıcıların kişisel Netflix profillerini başka birinin hesabından yeni bir hesaba taşımasına yardımcı olur. Yani bir kullanıcı yeni bir Netflix hesabı oluşturabilir ve tüm geçmişini, önerilerini ve ayarlarını taşıyabilir.

Netflix geçen yıl 2022'nin ilk çeyreğinde 200 binden fazla abone kaybettiğini açıklamıştı ve devamında gelen veriler de daha fazla insanın diğer akış platformlarına geçmeye devam ettiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl boyunca şirketin 1 milyon abone kaybı yaşadığı tahmin ediliyor. Ocak 2021'den Ağustos 2022'ye kadar Netflix'in küresel pazar payı yüzde 32'den yüzde 27'ye düştü.

Bu tablo, şirketin daha ucuz ama reklamlı bir abonelik paketi sunmasına bile yol açtı. Netflix, kullanıcıların hesaplarını başkalarıyla paylaşmasını engelleyerek daha fazla insanı kendi Netflix aboneliğine sahip olmaya zorlamayı ve bunun da şirket için daha fazla gelir sağlamasını umuyor. Ancak tüm bu önlemlerin Netflix için etkili olup olmayacağını yalnızca zaman gösterecek.

(9to5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...