Netflix şifre paylaşımını sonlandırıyor! Aynı şifreyle birden fazla kişi giriş yapamayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix şifre paylaşımını sonlandırıyor! Aynı şifreyle birden fazla kişi giriş yapamayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler internet TV ağı Netflix, aynı hesapla birden fazla kişinin platformdan video izlemesini önleyecek. Ortaya çıkan son bilgilere göre, 2023'ten itibaren kullanıcılar farklı hesaplar açmak zorunda kalacak ya da ek ödeme yapacak.

Netflix'in hedefinde bu defa aynı hesabı kullanan insanlar var. Netflix, aynı hesapla birden fazla kişinin platform üzerinden videoları izlemesine karşı bir hamle yaptı. Netflix'in kurucusu Reed Hastings, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, şifre paylaşımı nedeniyle yeni abonelerin gelmediğini ifade etti. Bu nedenle, bir test çalışması başlatarak şifresini başka kişilerle paylaşan kullanıcılardan ek ücret almaya başlamıştı. Söz konusu testler Şili, Kosta Rika ve Peru'da devam ediyor. Ancak tüm dünyadaki kullanıcılara yayılması an meselesi.

ŞİFRE PAYLAŞANLAR EK ÜCRET ÖDEYECEK

220 milyondan fazla abonesi bulunan dijital içerik platformu 2022 yılında 1 milyona yakın abonesini kaybetti. Şirket, abone kayıplarından ettiği zararı bir şekilde karşılamaya çalışıyor. Bir taraftan reklamlı abonelik planını sunmaya hazırlanan ve bu yöntemle daha az ücret ödeme karşılığında platformda kalmayı tercih eden aboneleri hedefleyen şirket, öte yandan da şifre paylaşanları tespit etmenin derdinde.

Hesap sahibi ile aynı evde yaşamadığı halde aynı şifreyle Netflix'e giriş yaparak platformun içeriklerinden faydalanan kişiler tespit edilecek. Standart ve Premium abonelere 'Ekstra üye ekle!' seçeneği sunulacak ve yeni bir profil oluşturması istenecek. Bu ek profili ise en fazla iki kişi kullanabilecek. Profilin sahibinden telefon numarası, girişlerde gelen doğrulama kodu gibi bilgiler istenecek. 

2023'TEN İTİBAREN ŞİFRE PAYLAŞILAMAYACAK

Hesap paylaşımına karşı getirilen bu önlem, 2023'ten itibaren tüm dünyadaki Netflix abonelerine sunulacak. Bununla birlikte, bu politikadan Çin ve Rusya'daki kullanıcılar ise etkilenmeyecek. Netflix'in ek profil için ne kadar fiyat talep edeceği ise şu anda bilinmiyor. Ancak iddialara göre 3-4 dolar arasında bir fiyat sunulabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...