Tarihi anda büyük hayal kırıklığı! Dünyanın en güçlü roketi Starship patladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX şirketi insanları gelecekte Mars'a ve Ay'a taşıması planlanan Starship roketi için ilk fırlatma denemesini gerçekleştirdi. Ancak Elon Musk'ın şirketi istenmeyen bir olayla karşılaştı.

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, insanları gelecekte Ay'a ve Mars'a taşıması planlanan Starship isimli uzay roketini az önce fırlattı. Pazartesi günü yapılması planlanan roket fırlatması, saniyeler kala ertelenmişti. Bu defa ise fırlatmadan kısa süre sonra rokette patlama yaşandı.

SpaceX, fırlatma anının video görüntüsünü yayınladı

https://twitter.com/SpaceX/status/1649043715686793218

Elon Musk tarafından kurulan ve halen CEO koltuğunda Musk'ın oturduğu SpaceX firması, Starship roketini ilk defa fırlattı. Ancak yükselen roket uçuş ortasında arızalandığı için uzaya ulaşamadı.

Roketin, Güney Teksas'tan Hawaii'ye ulaşması bekleniyordu ama başarısız oldu. 

SPACEX STARSHIP NEDİR?

SpaceX tarafından geliştirilen Starship, kargo malzemelerini ve insanları Dünya’nın ötesine taşımak için tasarlandı ve NASA’nın astronotları Ay'a geri döndürme planında kritik öneme sahip. İki yıl önce SpaceX, Starship’i insanlı bir Ay'a iniş aracı olarak kullanılması için NASA ile yaklaşık 3 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Şirket, ilk yörünge Starship lansmanını 2021 yazında gerçekleştirmeyi umuyordu ancak geliştirme aşamalarında ve FAA (Federal Havacılık İdaresi) onayını almada gecikmelerle karşılaştı.

Tarihi anda büyük hayal kırıklığı! Dünyanın en güçlü roketi Starship patladı

SpaceX şirketinin CEO'su Musk, Starship deneme fırlatmasını izledi

Tarihi anda büyük hayal kırıklığı! Dünyanın en güçlü roketi Starship patladı

SpaceX'e ait Starship roketi dünyanın en güçlü uzay roketi özelliğini taşıyor

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...