NASA'nın eski halinden eser kalmadı! Ay roketi testleri geçemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
NASA'nın eski halinden eser kalmadı! Ay roketi testleri geçemiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / TRT Haber

NASA, 1960'ların sonlarında ve 1970'li yıllarda Dünyamızın uydusu Ay'a insanlı görevler düzenleyerek tarihi başarılara imza atmıştı. Soğuk Savaş Yıllarında Sovyetler Birliği ile girilen uzay yarışında NASA, Apollo 11 görevinde astronotları Ay'a indirerek yarışta öne geçmişti. Ancak aradan geçen uzun yıllarda NASA'nın aynı başarıyı sergilemekte zorlandığı görülüyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından yapılan bir açıklamaya göre, devasa Ay roketi olarak bilinen Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi hangara dönüyor. Ajans, gelecek hafta tamir edilmek üzere montaj binasına döneceğini açıkladı. Böylece Ay'a gönderilecek insansız uçuşun tarihi de ertelenmiş oldu ve en erken bu yaz aylarında ilk Artemis görevinin başlaması bekleniyor.

NASA'nın mega ay roketinin ilk uçuşu, başarısızlıkla sonuçlanan yakıt doldurma testlerinin ardından gecikmelerle karşı karşıya. Uzay ajansı, test uçuşu kapsamında Ay'a boş bir kapsülün en erken haziran veya temmuz ayının sonunda gönderilebileceğini belirtiyor.

30 katlı Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi, geçtiğimiz ay Kenedy Uzay Merkezi'ndeydi. NASA, roketin yakıt sızıntısı ve valf onarımı nedeniyle gelecek hafta hangara döneceğini açıkladı. Fırlatma direktörü Charlie Blackwell-Thompson, roketin test tekrarı için sahaya geri dönmeden önce büyük olasılıkla hangarda haftalar geçireceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...