NASA'nın Crew-6 astronotlarını taşıyan SpaceX roketi uzaya fırlatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA'nın Crew-6 astronotlarını taşıyan SpaceX roketi uzaya fırlatıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA'nın Crew-6 olarak adlandırdığı yeni uzay görevi başladı. Üç astronot ve bir kozmonottan oluşan ekip, SpaceX'e ait roket ve uzay kapsülüyle uzaya fırlatıldı. 27 Şubat günü uzay aracındaki arıza nedeniyle fırlatma 2 Mart tarihine ertelenmişti.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden üç astronot ve bir kozmonotu taşıyan uzay aracını ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi. NASA'nın Crew-6 olarak adlandırılan uzay görevinde, iki ABD'li astronot, bir Rus kozmonot ve bir BAE'li astronot yer alıyor. Uzay mürettebatı, SpaceX'e ait roket ile Kennedy Uzay Merkezinden yerel saatle 00.34'te fırlatıldı.

Kapsülün yörüngedeki ilk test uçuşundan dört yıl sonra kalkışının gerçekleştiği kaydedildi, astronotların yaklaşık 6 ay boyunca uzay istasyonunda görev yapması bekleniyor.

SpaceX Fırlatma Kontrol Merkezi'nden telsizle "Yörüngeye hoş geldiniz. Gezintiden memnun kaldıysanız bize 5 yıldız vermeyi unutmayın." anonsu yapıldı.

Astronot ekibinin lideri Stephen Bowen, 27 Şubat'taki başarısız denemeye işaret ederek, "2 defa sürmüş olabilir ancak gezintiye değdi." ifadesini kullandı. Bowen, ekip olarak iyi anlaştıklarını söyleyerek, "Bu adamlarla uçma fırsatına sahip olmak harika." dedi.

Crew-6 ekibi, geçen yıl ekim ayından itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan astronotlardan görevi devralacak.

SPACEX ARACINDA SORUN OLMUŞTU

SpaceX yetkililerinin 27 Şubat'ta yaptığı açıklamaya göre, Kennedy Uzay Merkezinden gerçekleştirilmesi planlanan roket fırlatma girişimi, motorunun ateşleme sistemindeki tıkalı filtre nedeniyle fırlatmaya 2 dakika kala durdurulmuştu. Yetkililer, sorunun motor ateşleme sıvısını yüklemek için kullanılan yer ekipmanıyla ilgili olduğunu ifade etti. Ertelenen Crew-6 görevi, 2 Mart 2023 günü başlamış oldu. 

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...