NASA bir ilki gerçekleştirecek... Bu defa ABD'de değil!

Düzenleyen: / Kaynak: AA, İHA
NASA bir ilki gerçekleştirecek... Bu defa ABD'de değil!

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA, İHA

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ilk defa ABD dışında bulunan özel bir uzay limanından 3 roket fırlatacak. NASA en son 1995 yılında roket fırlattığı Avustralya’daki faaliyetlerine yeniden başlayacağını açıkladı.

Avustralya'dan 3 roket fırlatmayı planlayan NASA, ilk kez ABD dışında bulunan özel bir uzay limanından roket fırlatmış olacak. Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üçlü roket fırlatılmasının NASA'nın Avustralya'da 1995'ten beri gerçekleştireceği ilk fırlatma etkinliği olduğunu belirtti. Albenese, "Bu proje, Avustralya'nın uzay sektörünü yeni bir döneme taşımak için küresel ve yerel endüstriyi bir araya getirecek" dedi. 

Bilim ve Sanayi Bakanı Ed Husic, projede ABD ile iş birliği yapmalarının önemine değinerek, "Uzay, bölgesel alanlar da dahil olmak üzere ekonomimizi güçlendiriyor ve çeşitli alanlarda istihdam oluşturuyor" ifadesini kullandı. 

Üç roket, yıldızların ışığının, etraflarındaki gezegenlerin atmosferini nasıl etkilediği gibi konularda araştırma yapmak için kullanılacak araçları taşıyacak. Arnhem Uzay Merkezi'nden 26 Haziran'da başlayacak fırlatmalar için yaklaşık 75 NASA personeli Avustralya'da olacak. Son fırlatma tarihi ise 12 Temmuz olarak açıklandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...