Twitter’da gece baskını: Musk 'para yok mecburuz' dedi, çalışanların yarısını kovdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter’da gece baskını: Musk 'para yok mecburuz' dedi, çalışanların yarısını kovdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter'daki çalışan sayısını azaltacağına yönelik açıklamalarına sadık kaldı ve şirkette çalışan personel sayısı yarı yarıya azaldı. 7 bin 500 kişinin çalıştığı Twitter'dan şimdiye kadar resmi bir sayı verilmese de 3 binden fazla personelin işten çıkarıldığı düşünülüyor. Bu arada, çok sayıda kişiyi kovan Musk toplu bir davayla da karşı karşıya.

Twitter’da şirket içi e-postalar basına sızarak personellerin bir kısmının işten çıkarılacağı öğrenilmişti. Buna göre, şirket tarafından çalışanlara gönderilen e-postada çalışanlardan evde kalmaları ve haber beklemeleri istenmişti. Nihayetinde Twitter’ın çalışan sayısını azalttığı ortaya çıktı.

Elon Musktarafından satın alınan Twitter’ın şu anda güvenlik işlerinden sorumlu yöneticisi Yoel Roth, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şirket çalışanlarının yarısının işten çıkarıldığını duyurdu. Açıklamada, Twitter’ın yanlış bilgi ve zararlı bilgilerin yayılmasını önlemekle sorumlu güven ve güvenlik ekibindeki çalışanların yüzde 15’inin işten çıkarıldığı belirtildi. Roth, “Dünkü işten çıkarma, Güven ve Güvenlik ekibimizin yaklaşık yüzde 15'ini etkiledi (şirket genelindeki yaklaşık yüzde 50’nin aksine), en az etkiyi ön saflardaki moderatör personelimiz yaşadı.” dedi.

Yoel Roth, bir başka tweetinde ise ABD’de 8 Kasım’da yapılması planlanan ara seçimlere titizlikle çalıştıklarını belirterek, ‘seçimi bastırabilecek zararlı yanlış bilgilerle’ mücadele etmenin birincil amaçlarından olduğunu vurguladı.

ELON MUSK 4 MİLYON DOLARLIK KAYIBI GEREKÇE GÖSTERDİ

Roth’un tweetlerinin ardından Twitter’ın patronu Elon Musk da bir açıklama yaptı. Attığı yeni tweetlerde Musk, kaç kişinin işten çıkarıldığını belirtmedi ancak işten çıkarmanın gerekli olduğunu dillendirdi. Musk, tweetinde, “Twitter'daki işten çıkarmalara gelince, ne yazık ki şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken başka seçenek yok. Çıkan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlası.” dedi.

Twitter’da gece baskını: Musk 'para yok mecburuz' dedi, çalışanların yarısını kovdu

Musk, Twitter'ı satın almak için fon aradığı zamanlarda potansiyel yatırım ortaklarına yaptığı sunumlarda işten çıkarma eylemine geçeceğini defalarca söylemişti. Mayıs ayında potansiyel yatırımcılara gösterdiği bir belgede, Musk'ın şirketi devralmasının ilk gününde yaklaşık bin personelinin işten çıkarılacağına dikkat çekildi. Daha yakın tarihli haberlerde ise, Musk'ın Twitter'ın 7 bin 500 çalışanının yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığı ileri sürülmüştü. Musk bu iddiayı yalanladı ancak bu son hareketi yüzde 75’lik işten çıkarma girişiminden çok uzak görünmüyor.

TWİTTER TOPLU DAVAYLA KARŞI KARŞIYA

Twitter, işgücünü yarıya indirebilecek devam eden toplu işten çıkarmalar nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya. Bloomberg'e göre çalışanlar, Twitter'ın eylemlerinin ABD İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirimi (WARN) Yasası'na aykırı olduğunu savunarak San Francisco federal mahkemesinde şirkete karşı toplu dava açacak. İş kanununa göre, 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketlerin toplu işten çıkarmaları 60 gün önceden bildirmeleri gerekiyor.

New York Times daha önce Twitter'ın işten çıkarmalara başlayacağını ve şirket çalışanlarının yaklaşık yarısının etkileneceğini yazmıştı. Washington Post tarafından görülen bir e-postada Twitter, işten çıkarmaların ‘şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli’ olduğu belirtiliyordu.

Davacıların avukatı Shannon Liss-Riordan, şikayette bulunduklarını söyledi. Bu arada Liss-Riordan aynı zamanda Haziran ayında Tesla'ya karşı, otomobil üreticisinin yüzde 10’luk personel kesimini işten çıkarması nedeniyle açılan davaya da bakıyordu. Bu şikayete benzer şekilde, davacılar Tesla'nın WARN Yasasını ihlal ettiğini savunuyor. Twitter'ı satın alan Elon Musk, Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile yaptığı röportajda davayı ‘önemsiz’ olarak nitelendirmişti. Mahkeme ayrıca şirketin yanında yer alarak, çalışanların Tesla ile kapalı bir tahkimde müzakere etmeleri gerektiğine karar verdi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...