Twitter'ın 'yegane' patronu Elon Musk, ünlü yazar Stephen King ile 'mavi tik' pazarlığına girişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın 'yegane' patronu Elon Musk, ünlü yazar Stephen King ile 'mavi tik' pazarlığına girişti

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’ın yeni patronu Elon Musk ile sosyal medya devinde yeni bir süreç başladı. Ancak herkes Musk’ın yönetimindeki Twitter’dan memnun değil gibi görünüyor. Örneğin, ünlü yazar Stephen King. Elon Musk ile King arasında mavi tik pazarlığı gerçekleşti.

Milyarder Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı satın aldıktan sonra ilk faaliyetlerine hızlı başladı. Musk, CEO dahil dört üst düzey yöneticiyi kovduktan sonra şirketin yönetim kurulunu da feshetti. Böylece şirketin en azından bir süreliğine yegane patronu oldu.

Sosyal medya tarafında ise ‘mavi tik’ tartışmalarını başlattı. Musk, onaylanmış hesapların Blue abonesi olmasını zorunlu kılmak istiyor ve ücretli abonelik sistemi Blue’nun da aylık fiyatını 5 dolardan 20 dolara çıkarmayı istiyor. Ancak ünlü korku yazarı Stephen King 20 dolarlık fiyatı fazla buldu ve Elon Musk ile pazarlık yaptı.

Dünyaca ünlü yazar Stephen King, Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Blue’nun aylık fiyatının 20 dolara yükselecek olmasını eleştirdi. King, Twitter’ın kendisine ödeme yapması gerektiğini savundu ve platformdan ayrılabileceğinin sinyalini de verdi. 

Stephen King'e cevap veren Elon Musk pazarlık yapmaya çalıştı. Milyarder iş insanı, "Bir şekilde masrafları karşılamamız gerekli. Twitter sadece reklamverenlere sırtını dayayamaz. Peki 8 dolara ne dersin?" dedi. 

King, Aralık 2021'de yaptığı bir açıklamada Elon Musk'a hayranlık duyduğunu ifade etmişti. Okurları ise bu açıklamasına tepki göstermişti. 

TWİTTER MAVİ TİK ÜCRETLİ Mİ?

Elon Musk, Twitter’daki onaylanmış hesapların yani mavi tik alan hesapların Blue abonesi olmasını istediğini belirtmişti. Buna göre, mavi tik almak isteyenler Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Blue’ya kaydolacak ve halihazırda mavi tike sahip olanlara ise Blue’ya geçmeleri için 90 gün süre tanınacak. Bu süreyi aşıp da ücretli sisteme geçmeyenlerin mavi tikleri ellerinden alınacak. Ayrıca Blue aboneliğinin aylık fiyatı da 5 dolardan 20 dolarak çıkacak. 

ELON MUSK’TAN TİKTOK’A RAKİP TWİTTER: VİNE GERİ Mİ GELİYOR?

Elon Musk, Twitter’da yaptığı anketle TikTok’u bitirmek istediği yönündeki haberlere konu oldu. Bunun sebebi ise video platformu Vine’ın yeniden Twitter’a dönüp dönmemesini takipçilerine sorması.

Twitter, kullanıcıların 6 saniyelik videolar çekmesine izin veren Vine isimli uygulamayı 2012'de satın almış ancak video hizmetini TikTok'un yükselişinden önce kapatmıştı. Vine, ilk çıktığı tarihlerde Twitter’da oldukça popülerdi ve hatta ana sayfada binlerce Vine videosu görmek mümkündü. Ancak şimdi yerinde yeller esiyor.

Son birkaç yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran ve en popüler video içerik platformu konumuna doğru yükselişini hızla sürdüren TikTok, Musk’ın hedefinde olabilir. Çünkü Twitter’ın yeni sahibi Musk, TikTok’un selefi olarak gösterilen Vine'ı geri getirmeyi planlıyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1586918804780630016

Elon Musk, Twitter’da yaptığı bir ankette takipçilerine şu soruyu sordu: Vine’ı geri getirelim mi? Ankete katılanların yüzde 70'e yakını video uygulamasının geri gelmesine yönelik oy verdi. Bir sonraki tweetinde Musk, Vine'ın nasıl TikTok'tan daha iyi hale getirileceğine dair fikirlerini sordu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...