Elon Musk affetmedi: Dünyaca ünlü rapçi Kanye West’in hesabı askıya alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk affetmedi: Dünyaca ünlü rapçi Kanye West’in hesabı askıya alındı

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerikalı rapçi Kanye West, şiddeti kışkırttığı gerekçesiyle Twitter’dan engel yedi. Dünyaca ünlü şarkıcının hesabı Twitter yönetimi tarafından donduruldu.

Adını resmi olarak ‘Ye’ yapan Amerikalı şarkıcı Kanye West, ikinci defa Twitter’dan atıldı. Milyarder iş insanı Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya devi Twitter, bazı tweetleri nedeniyle Ye’nin hesabını askıya aldı. Bu tweetlerden biri, gamalı haçı ve Davud’un Yıldızı’nı birleştiren bir sembolü gösteriyordu.

Kanye West’in bir hayranı milyarder Elon Musk'tan ünlü şarkıcının hesabının açılmasını istedi. Ancak Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, bu talebe karşı çıkarak Kanye West’in tweetleriyle ‘şiddeti kışkırtmaya çalıştığını ve bu yöndeki Twitter’ın kurallarını ihlal ettiğini’ söyledi. Musk, "Hesap askıya alınacak" dedi.

Bununla birlikte, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından önce de Kanye West’in hesabı ‘kuralları ihlal ettiği’ gerekçesiyle askıya alınmıştı. 

KANYE WEST PARLER’DAN DA VAZGEÇTİ

Tüm bu gelişmelerin öncesinde sosyal medya cephesinde Kanye West’e ilişkin bir gelişme daha ortaya çıktı. Kanye West, geçtiğimiz ay sosyal medya ağı Parler’ı satın almak üzere görüşmelere başlamıştı. Ancak Parler’ın ana şirketi Parlement Technologies tarafından yapılan açıklamaya göre ünlü şarkıcı sosyal medya ağını satın almayacak. Açıklamada, "Şirket, satış niyetini sona erdirmek için Ye ile karşılıklı olarak anlaştı" ifadesi kullanıldı. Bu arada, Parler’ın açıklamasına göre satın alma işleminden vazgeçilme kararı Kasım ayının ortalarında alındı.  

Twitter ve diğer sosyal ağlara kıyasla çok daha küçük bir platform olan Parler, ABD’de özellikle sağ kesim arasında popüler. İfade özgürlüğünü savunduğunu iddia eden platform, kendini ana akım sosyal ağlara karşı bir alternatif olarak tanıtıyor.

ABD’li şarkıcı Kanye West, Ekim ayında yaptığı bir paylaşımda "Bu akşam biraz yorgunum ama uyandığımda Yahudilere 'death con 3' seviyesinde cevap vereceğim." demiş ve bunun üzerine Twitter hesabı askıya alınmıştı. West müzik sektöründeki Yahudi yöneticileri siyah sanatçıları sömürmekle suçlamıştı. Yahudi karşıtı olduğu yönündeki söylemlere karşılık Kanye West, Yahudi olduğunu söyleyerek cevap vermişti.

(BBC Türkçe) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...