MMU KAAN'da kritik gelişme: Azerbaycan'dan sonra bir ülke daha

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Milli Muharip Uçak KAAN projesine ilişkin önemli bir gelişme ortaya çıktı. Azerbaycan'ın ardından bir ülke daha Türkiye'nin savaş uçağı projesine talip oldu.

Türk savunma sanayi şirketi TUSAŞ'ın önde gelen projeleri arasında yer alan Milli Muharip Uçak KAAN, yine şirket tarafından yerli imkanlarla geliştirilen ANKA-3 SİHA ve yüksek hızlı hedef uçağı SÜPER ŞİMŞEK ile sahada güç dengesini alt üst edecek şekilde geliyor. TUSAŞ'ın KAAN adını taşıyan 5. nesil savaş uçağında tarih yaklaşırken, dost ülkeler de kolları sıvadı. 

PN MİLGEM Projesi kapsamında üretilen dördüncü ve son korvet olan Tariq, Pakistan’ın Karaçi şehrinde denize indirildi. SavunmaSanayiST'nin haberine göre, törende konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KAAN İÇİN PAKİSTAN DEVREYE GİRDİ 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Pakistan'ın Türkiye'nin Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi'ne katılım sürecine yönelik adımlar attığını ifade etti. Tüfekçi tarafından yapılan açıklamada, "Çok yakında bu ay içinde Pakistan’ı Milli Muharip Uçağımıza (KAAN) resmen dahil etmek için Pakistanlı mevkidaşlarımızla bir araya geleceğiz. Şu anda 200 yetkili, zaten geliştirme programında yer alıyor" dedi. 

Geçtiğimiz ay İstanbul'da düzenlenen IDEF 2023'te Azerbaycan, Milli Muharip Uçak Programı’na katılmaya karar vermiş ve iş birliği için imzalar atılmıştı. Böylece, programın ilk yurtdışı katılımcısı Azerbaycan olurken, ikinci katılımcının da yolda olduğu ortaya çıktı. 

Bu arada, yine IDEF'23'te TUSAŞ, Pakistan Aeronautical Complex Kamra ile Yapısal Parça Üretimi konusunda iş birliği anlaşması yaptı.

(Kaynak: SavunmaSanayiST, TGRT Haber) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...