Milyonlarca Gmail hesabının silinmesi için son saatler! İşte Google hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Milyonlarca Gmail hesabının silinmesi için son saatler! İşte Google hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teknoloji devi Google, milyonlarca Gmail hesabını bugün tarihe gömecek. Google, güvenlik tehlikelerini gerekçe göstererek 24 aydan uzun süredir aktif olmayan hesapların 1 Aralık 2023 itibarıyla silinmeye başlanacağı açıklamıştı. Peki, Google tarafından hesabınızın silinmemesi için ne yapabilirsiniz? İşte yapmanız gerekenler...

Google, mayıs ayında duyurduğu üzere bugün 24 aydır (2 yıldır) aktif olmayan yani herhangi bir platform aracılığıyla giriş yapılmayan Google hesaplarını kaldıracak. Google yani Gmail hesaplarıyla birlikte bağlantılı Gmail, Drive, Fotoğraflar verileri de tamamen silinecek. 

Teknoloji devi Google, kullanılmayan hesapların ‘çalınmaya’ daha müsait olduğunu belirterek güvenlik risklerini en aza indirmek için bu kararı aldığını duyurmuştu. Buna göre, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 2 yıldır aktif olmayan, giriş yapılmayan tüm "bireysel" Gmail hesapları silinecek. Kurumsal, iş, okul hesapları bu işlemden etkilenmeyecek.

Milyonlarca Google hesabının silinmesine sadece saatler ve hatta dakikalar kaldı. Bu yüzden birçok kullanıcı, "Gmail hesabımın silinmemesi için ne yapabilirim" sorusuna cevap arıyor. İşte yapmanız gerekenler... 

HEMEN GOOGLE HESABINIZLA OTURUM AÇIN 

Hesaplarının silinmesini istemeyen kullanıcıların yapması gereken tek bir şey var, o da oturum açmak. Bunun için Google Chrome'dan, Gmail'den, YouTube'dan ve hatta bir alışveriş sitesi gibi üçüncü taraf bir uygulamadan giriş yapmanız yeterli. 

Örneğin, YouTube'a silinmesini istemediğiniz hesabınıza ilişkin oturum açma bilgileriyle giriş yaparsanız hesabınız aktif edilmiş olur ve böylece Google, hesabınızı silmez. Bunun dışında, e-posta okumak, e-posta göndermek, bağlantılı YouTube profiliniz üzerinden video izlemek gibi faaliyetler de hesabınızın silinmesinin önüne geçecektir.

Güncellenen yeni politikayla birlikte artık Google hesabınızın silinmemesi için en az iki yılda bir oturum açmanız gerekiyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...