Milyonlarca Android kullanıcısına müjde: Uygulama silmek zorunda kalmayacaksınız!

Düzenleyen:
Milyonlarca Android kullanıcısına müjde: Uygulama silmek zorunda kalmayacaksınız!

TEKNOLOJİ Haberleri

Birçoğumuz telefonlarımızda yer açmak için uygulamaları kaldırmak zorunda kalıyoruz. 64 GB ve 128 GB dahili alana sahip cihazların piyasaya sürülmesiyle bu sorun büyük oranda ortadan kalksa da, fiyatların artışından ötürü herkes daha yüksek depolamaya sahip cihazlar alamıyor. Yine de Android cihazınızdaki uygulamaları silmek tarihe karışabilir.

Dünya çapında en fazla kullanıcıya sahip Android işletim sisteminin sahibi Google, bazı uygulamaların kapladığı alanı yaklaşık yüzde 60 oranında azaltacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Üstelik kişisel verileri etkilemeyeceğini açıkladı. 

Özelliğe ‘uygulama arşivleme’ deniyor ve bu yıl içinde kullanıma sunulacak. Bir uygulamayı tamamen kaldırmak yerine, bazı bölümlerini geçici olarak kaldırmaya yönelik bu özellik, arşivlenmiş APK olarak bilinen yeni bir Android Paketi türü oluşturuyor. Bu paket, uygulamayı eski formuna geri yüklediğiniz ana kadar verilerinizi koruyor. 

Şirket açıklamada, “Bir kez başlatıldığında, arşivleme hem kullanıcılara hem de geliştiricilere büyük faydalar sağlayacak. Bir uygulamayı kaldırmak yerine, kullanıcılar uygulamayı 'arşivleyebilecek'; geçici olarak yer açabilecek ve uygulamayı hızlı ve kolay bir şekilde yeniden aktifleştirebilecek. Geliştiriciler, favori uygulamalarına geri dönmek için daha az kaldırma işleminden ve önemli ölçüde daha düşük sürtünmeden yararlanabilir.” dedi. 

Google, özelliğin bu yıl içinde tüketicilere sunulmasından önce arşivlenmiş APK'ları geliştiricilerin kullanımına sunmaya başladı. Galaxy S22 gibi nispeten yeni ve üst düzey bir cihazınız varsa, muhtemelen uygulama arşivlemeden pek yararlanamayacaksınız. Ancak bu, düşük kaliteli cihazlara sahip olanlara derin bir nefes aldıracak bir özellik.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...