Milli helikopter motorunda sona gelindi: Savunma Sanayii Başkanı tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Milli helikopter motorunda sona gelindi: Savunma Sanayii Başkanı tarih verdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Yerli imkanlarla geliştirilen Gökbey helikopterine güç verecek milli helikopter motoru için yeni bir açıklama geldi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yıl sonuna işaret ederek TUSAŞ'tan söz aldığını açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te TEI TUSAŞ Motor Sanayi standını ziyaret etti. SSB Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin ilk milli helikopter motoruTEI-TS1400’ün yıl sonuna kadar Gökbey helikopterine takılması için TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’ten söz aldığını belirtti.

MİLLİ HELİKOPTER MOTORU İÇİN ANLAŞTILAR

İsmail Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Gökbey’e ne zaman takacağız diye söz aldık şu anda. Tarih yazacağız şimdi" dedi. Demir, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'e dönerek, "İmzalayalım mı hocam?" diye sordu. Kotil ise "Olur, yıl sonu" şeklinde karşılık verdi. Demir, "Gökbey’e yerli motoru koyacağız. Uçurmakla ilgili biraz sertifikasyon sorunları var, Temel Hocam biz uçacağız dedi” şeklinde konuştu. Kotil de TEI TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit ile yerli motorun yıl sonuna kadar Gökbey'e takılması için el sıkıştı.

TEKNOFEST'e Azerbaycan’da büyük bir ilgi gösterildiğini belirten Demir, “İlgi, heyecan gayet iyi. Heyecanı kanalize etmek, ürünlere dönüştürmek, gençlerimizin bu hevesini, proje meraklılarını sürekli projelerle canlı tutmak önemli. Burada da tabi bütün şirketlerimize, bizlere önemli görevler düşüyor. Arkadaşlarımız da, bizler de inşallah elimizden gelen yapacağız. Çünkü, bu enerji gelecek için bizlere büyük umutlar veriyor. Kimsenin umudunu kırmak değil, umutları daha canlı yapmak ve ürüne dönüştürmek Türkiye’nin de Azerbaycan’ın da dünya üzerinde hak ettiği yere gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...