Microsoft'un yüzü gülüyor! Windows 11 kullanıcı sayısı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Windows Central
- Güncelleme:
Microsoft'un yüzü gülüyor! Windows 11 kullanıcı sayısı açıklandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Windows Central

Windows 11 işletim sisteminin kullanıcı sayısı ortaya çıktı. Microsoft yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürdüğü yazılımıyla beklenen hedeflere ulaştı.

Teknoloji devi Microsoft, yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 11 ile kısa sürede etkileyici sonuçlar elde etmeyi başardı. Windows 10'un halefi olarak karşımıza çıkan yazılım, her ne kadar bir önceki işletim sistemine göre daha düşük bir başlangıç yapsa da aradan geçen iki yıllık süre zarfında nihayet hedeflenen kullanıcı sayısına ulaştı.

WINDOWS 11 KULLANICI SAYISI 400 MİLYONU GEÇTİ

Microsoft'un dahili bir belgesinden sızdırılan veriler, yaygın olarak kabul edilenden çok daha farklı bir tablo çiziyor. Yaklaşık iki yıl önce piyasaya çıkan işletim sisteminin şu anda kullanıcı sayısı 400 milyonu aşmış durumda.

Windows 11'in kısa sürede 400 milyon kullanıcıya ulaşması bazı eleştirmenler tarafından bir zafer olarak görülürken, bazıları ise Windows 10'un aynı rakamı yarı sürede elde ettiğini belirtiyor.

Microsoft'un yüzü gülüyor! Windows 11 kullanıcı sayısı açıklandı

Fakat özellikle de Windows 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığı zaman 400 milyonun hala etkileyici bir rakam olduğu inkar edilemez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Bazı raporlar Windows 11'in dünya çapındaki bilgisayarların yalnızca yüzde 17'sinde yüklü olduğunu tahmin etse de gerçek biraz farklı olabilir. Araştırmaya ve referans kuruma göre değişen bu rakamlar, çoğu zaman kullanıcıların büyük çoğunluğunun Microsoft'un son sürümüne yükseltme konusunda isteksiz olduğu sonucunu ortaya koydu.

HEDEF YARIM MİLYAR KULLANICI

Ancak bu rakamların arkasında daha fazlası var. Windows 11'in hızlı yükselişi pek de duracak gibi görünmüyor. 400 milyondan fazla kullanıcı ve istikrarlı bir büyüme eğrisiyle Microsoft, 2024'ün başlarında yarım milyar kullanıcıyı geçmeyi planlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Windows Central
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...