Microsoft'un Blizzard’ı almasının önündeki son engel kalktı: 69 milyar dolarlık anlaşmaya onay

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Microsoft'un Blizzard’ı almasının önündeki son engel kalktı: 69 milyar dolarlık anlaşmaya onay

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık Activision satın alımı, nihayet İngiltere'nin onayını aldı. Geçtiğimiz aylarda anlaşmanın üzerinde düzenleme yapılmasını isteyen yetkili kurum, son halini onayladı ve böylece satışın önündeki son engeli de ortadan kaldırdı.

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft'un oyun geliştiricisi ve yayıncısı Activision Blizzard'ı satın almasına onay verdi. Ancak CMA bir şartla satın alımın önündeki engeli kaldırdı; teknoloji devinin oyun firmasını bulut oyun hakları hariç satın almasını onayladı. CMA'ya göre bu şekilde bir satın alım, pazarda rekabetçi fiyatlara ve hizmete zarar vermeyecek.

Açıklamaya göre, Activision Blizzard'ın bulut oyun haklarını Fransa merkezli Ubisoft satın alacak.

Microsoft, Xbox oyun konsolunun üreticisi konumunda. ‘Call of Duty’ ve ‘World of Warcraft’ gibi popüler oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard’ı satın almak üzere anlaşması oyun ve teknoloji dünyasında rekabete zarar vereceği yönündeki endişeler nedeniyle tepkiyle karşılanmıştı.

Ocak 2022’de yapılan anlaşma kapsamında Microsoft, Activision'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurmuştu. 

TARİHİ ANLAŞMADA ENGELLER BİTMEK BİLMEDİ 

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasını engellemek için bu yaz başında geçici yasaklama emri ve ihtiyati tedbir kararı almak üzere mahkemeye başvurmuştu. FTC, satın alımın gerçekleşmesi halinde oyun piyasasındaki rekabetin bozulacağını iddia etmişti.

Temmuz ayına gelindiğinde ABD mahkemesi, FTC'nin iddialarına karşı çıkarak satın alımın önündeki engeli kaldırmış oldu. ABD'den gelen bu haberin ardından Microsoft ve Activision için tek engel CMA olmuştu. CMA'nın taleplerini yerine getirmeye çalışan Microsoft, anlaşmada bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...