Microsoft'tan Windows için itiraf: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft'tan Windows için itiraf: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft, oldukça dikkat çeken bir itirafta bulunarak bazı Windows 11 sorunlarına çözüm bulamadığını açıkladı. Bu itirafla, Windows 7'de olan bazı sorunların Windows 10 ve Windows 11'de de olduğu ortaya çıktı.

Windows 11 ve Windows 10 kullanan bazı kişiler, 'Başlat' menüsünün, Windows arama çubuğunun ve bazı Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarının düzgün şekilde başlamasını veya çalışmasını engelleyen bir hata fark etti. Hataların, Microsoft Office uygulamalarıyla ve Office yazılımının yanı sıra Windows ve Outlook ile tümleşik uygulamalarla ilgili olduğu görülüyor. 

Hatalar herkesi etkilemiyor ancak hatayla karşılaşanlar ilk olarak bu yılın Ocak ayında bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etti. Microsoft'un bu süre zarfında çözdüğünü umuyorsanız, o zaman size kötü haberlerimiz var. 

MICROSOFT'UN ÇÖZÜMÜ KULLANICILARI KIZDIRDI

Tech Radar'ın açıklamasına göre, Microsoft, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Windows arama ve Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarının beklendiği gibi çalışmayabileceğini veya açılma sorunları olabileceğini' belirtiyor ve sorun için geçici bir çözüm olduğunu açıklıyor. 

Yalnızca kesin bir düzeltmenin olmaması hayal kırıklığı oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda geçici çözüm de harika değil. Microsoft "bu sorunu hafifletmek için Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook veya Outlook Takvim ile entegre olan uygulamaları kaldırabilirsiniz" diyor.

Yani Microsoft da aslında bu sorun karşısında bizim kadar şaşkın görünüyor ve sorunu önlemenin tek yolunun uygulamaları kaldırmak olduğunu kabul ediyor. Öte yandan, teknoloji devi, sorunu çözmek için çabaladığını belirtiyor. Önümüzdeki günlerde, kullanıcıların uygulamaları kaldırmalarına gerek kalmadan soruna çözüm bulup bulamayacağı şimdilik bilinmiyor. 

(Kaynak: Tech Radar)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...