Microsoft'tan 'Türkiye' değişikliği: Adı değişti

Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Microsoft'tan 'Türkiye' değişikliği: Adı değişti
TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye'nin uluslararası arenadaki adının 'Turkey' yerine 'Türkiye' olmasıyla teknoloji devi Microsoft da bir adım attı. Windows sürümlerinde 'Turkey' adı, 'Türkiye' olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin talebi üzerine, ülkenin yabancı dildeki adını 'Turkey' yerine 'Türkiye' olarak değiştirdi. BM sözcüsü, dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e mektup göndererek, Türkiye'nin yabancı dillerdeki adının 'Türkiye' olarak değiştirilmesi talebinde bulunduğunu, talebin onaylanarak yürürlüğe girdiğini açıklamıştı.

Türkiye, Aralık 2021'den beri uluslararası platformlarda ülke adı olarak Turkey yerine 'Türkiye'yi kullanıyor. Türkiye'nin yabancı dildeki adını da Türkiye olarak değiştirmesi dünyanın dört bir yanından kabul görüyor. Teknoloji devi Microsoft da bu konuda bir adım attı ve Windows sürümünde ülke ismini 'Türkiye' olarak değiştirdi.

WINDOWS 11'DE 'TURKEY' GİTTİ, 'TÜRKİYE' GELDİ

TGRT Haber'in derlediği bilgilere göre, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketler bu konuda gerekli düzenlemeyi yapıyor. Microsoft, bilgisayar işletim sistemi Windows 11 için yayınladığı 'build 22621.2500' kodlu yazılım güncellemesiyle 'Turkey' kelimesini kaldırarak, 'Türkiye'yi ekledi.

Microsoft, internet sitesindeki açıklamada konuya ilişkin, "Bu güncelleme, İngilizce'deki 'Republic of Turkey' adını değiştirir. Yeni ad 'Republic of Türkiye'dir." ifadesine yer verdi.

Bu arada, yeni Windows güncellemesi artık Microsoft Insider programına kayıtlı olan kullanıcılara sunuldu. İlerleyen günlerde güncellemenin tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Peki, 'Turkey' adı neden değişti? 'Turkey' kelimesi İngilizce'de 'Türkiye' anlamının yanı sıra 'hindi' anlamını da taşıyor. Bu yüzden, Türkiye'nin uluslararası alanda bu isimle anılması tepki çekiyordu ve hatta zaman zaman Türkiye'yi karalamaya yönelik kampanyalarda bu ifade iki anlamıyla kullanılıyordu.

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...