Microsoft'tan dev hamle: GPT-4 herkese açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft'tan dev hamle: GPT-4 herkese açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından desteklenen ChatGPT adlı sohbet robotu, doğal dili anlama özelliğine sahip. Microsoft da bu nedenle arama motoru Bing'e ChatGPT desteği ekledi. Bu durum Google ile aralarındaki rekabetin kızışmasını sağlarken Microsoft bir hamle daha yaptı.

Microsoft, arama motoru Bing'e yapay zeka desteği ekledi. Doğal dili anlama özelliği sayesinde ChatGPT'nin Bing kullanımını artıracağı düşünülüyordu. Firmanın yaptığı hamle işe yaradı ve Bing kullanımında artış yaşandı. Fakat herkese açık bir kullanım yoktu dolayısıyla da artış belli bir sınırla gerçekleşiyordu. Microsoft, GPT-4 tabanlı ChatGPT'nin Bing'in herkese açıldığını paylaştı.

GPT-4 DESTEĞİ, MICROSOFT BING'E YARAYACAK

Microsoft, Şubat ayında Bing'e yapay zeka desteği ekledi. Fakat yapay zeka destekli arama motoru, belirli sayıdaki kullanıcıya erişiyordu. Ayrıca kullanmak için bekleme listesine girmek gibi durumlar da mevcuttu.

Microsoft'tan dev hamle: GPT-4 herkese açıldı

GPT-4 desteği ile Bing artık herkes yapay zeka destekli arama motoru kullanabilecek. Ek olarak arama motoru, eskisine oranla daha hızlı çalışacak.

ChatGPT'nin bir özelliği de yeni sürümle birlikte Bing'e eklenecek. Yapay zeka destekli arama motoru artık sohbetgeçmişini kaydedecek. Bu sayede kullanıcılar, sohbete devam etmek için başa dönmek zorunda kalmayacak.

Öte yandan bu özelliğin Google ile aradaki rekabeti daha çok kızıştırması bekleniyor. Çünkü yeni özellikler ve herkese erişim imkanı daha fazla kullanıcıyı kendine çekecek.

Bing AI'nin yeni özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bing AI’nin Sınırlı Önizlemeden Açık Önizleme'ye geçerek ve deneme için bekleme listesini ortadan kaldırarak daha fazla kişiye erişim imkanı.
  • Tek kullanımlık oturumlardan, Edge içindeki sohbet geçmişi ve kalıcı sohbetlerle çok oturumlu üretkenlik deneyimlerine geçiş. 
  • Geliştiricilerin, insanların sorguları üzerinde harekete geçmelerine ve görevleri tamamlamalarına yardımcı olmak adına Bing'in üzerine inşa edebilmesi için yeni özellikler. 
  • Bing Görsel Oluşturucu'nun 100'den fazla dili desteklemesi. 

(The Verge ve Engadget)

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...