Microsoft'tan Bing'de hata bulanlara büyük ödül

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmochina
- Güncelleme:
Microsoft'tan Bing'de hata bulanlara büyük ödül

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmochina

Teknoloji devi Microsoft, yapay zeka destekli sohbet robotu Bing'de hata bulan kişilere para ödülü verecek.

Microsoft, Bing yapay zeka destekli arama motorunda güvenlik açığı bulan kullanıcılara, 2 bin dolardan 15 bin dolara kadar para ödülü vereceğini duyurdu. Şirketin açtığı yeni programa katılmak isteyen kişilerin amatör ya da profesyonel olması fark etmiyor, açıklamaya göre bütün güvenlik araştırmacıları yarışmaya katılabilir.

2 bin ila 15 bin dolar arasında değişecek ödüller, herkese eşit şekilde verilmeyecek. Yani her güvenlik açığına aynı para ödülü verilmeyecek. Tespit edilen açığın büyüklüğü, ne kadar kritik olduğu başlıca etmenler olacak. Ayrıca teknoloji devi, her güvenlik açığına da para ödülü vermeyeceğini belirtiyor. Sadece Microsoft'un gözünde yeni, kritik veya çok önemli bir hatayı tespit edenler ödüllendirilecek.

Peki, ödül programı kapsamına hangi Bing sistemleri girecek. İşte liste:

•    Tarayıcılardan bing.com'daki AI (yapay zeka) destekli Bing hizmetleri,

•    Microsoft Edge (Windows) içindeki AI destekli Bing entegrasyonu,

•    Microsoft Start Uygulaması (iOS ve Android) içindeki AI destekli Bing entegrasyonu,

•    Skype Mobil Uygulaması (iOS ve Android) içindeki AI destekli Bing entegrasyonu.

13 MİLYON DOLAR ÖDÜL VERMİŞTİ

Bu arada, Microsoft'un bu konuda oldukça cömert olduğunu hatırlatalım. Güvenlik araştırmacılarının katılım gösterdiği ödül programlarını sık sık düzenleyen teknoloji devi, geçtiğimiz yıl 13 milyon dolardan fazla para ödülü dağıtmıştı. En yüksek ödülü alan kişi ise 200 bin dolar kazanmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...