Microsoft açıkladı: Rus hackerlerın saldırısından onlarca kuruluş etkilendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft açıkladı: Rus hackerlerın saldırısından onlarca kuruluş etkilendi

TEKNOLOJİ Haberleri

Yazılım devi Microsoft, video konferans platformu Teams'e düzenlenen kimlik avı saldırılarının arkasında Rusya bağlantılı bilgisayar korsanlarının olduğunu açıkladı. Saldırıdan yaklaşık 40 kuruluş etkilendi.

ABD merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, mayıs ayında gerçekleşen siber saldırının arkasında Rus hükümeti ile bağlantılı bir bilgisayar korsanlığı grubunun olduğunu ileri sürdü. Şirket, saldırıdan yaklaşık 40 kuruluşun etkilendiğini belirtirken, Teams isimli video konferans platformu üzerinden yapıldığını belirtti. Açıklamaya göre, siber korsanlar, teknik destekten geliyormuş gibi davranarak Microsoft Teams sohbetlerine dahil oldu ve oturum açmak için gereken kimlik bilgilerini çalmaya yönelik bir saldırı başlatarak onlarca kuruluşu hedef aldı. 

Yazılım devi, konuya ilişkin incelemenin devam ettiğini de ekledi. 

Öte yandan, Reuters'ın haberine göre, Washington'daki Rus Büyükelçiliği henüz bir açıklamada bulunmadı.

RUS HACKERLAR ÇEŞİTLİ GRUPLARI HEDEF ALIYOR

280 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Microsoft'un video konferans platformu Teams, dünyanın dört bir yanında özellikle iş ve çalışma hayatına ilişkin görüşmeler için insanlara hizmet veriyor. Açıklamaya göre, bilgisayar korsanları özellikle küçük işletmelerin ele geçirilen Microsoft 365 hesaplarını kullanarak, içinde 'microsoft' kelimesi geçen alan adları oluşturdu ve böylece teknik destek kuruluşu gibi görünerek işletmeleri hedef aldı. Daha sonra hackerlar, bu alan adlarının bulunduğu hesaplar ile Teams üzerinden kimlik avı mesajları gönderdi. 

'Midnight Blizzard' veya 'APT29' olarak bilinen bu faaliyetlerin Rusya merkezli bir grup tarafından yapıldığı ileri sürüldü. Ayrıca ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin söz konusu grubu Rusya'nın dış istihbarat servisiyle bağlantılı olarak görüyor.

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...