Microsoft, Xbox Console Companion desteğini sonlandırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft, Xbox Console Companion desteğini sonlandırdı
TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft, 'Windows 10Xbox' olarak piyasaya sürdükten sonra adını 'Xbox Console Companion' olarak değiştirdiği hizmetine desteğini sonlandırdı.

Oyun bölümünde zaman zaman değişiklikler yapan Microsoft, 2024’te kullanıma sunup adını Xbox Console Companion olarak değiştirdiği uygulamasını kullanımdan kaldırıyor. Hem logo hem de isim değişikliğine uğrayarak Xbox Companion olan hizmet, Windows 11 desteğine de sahip. Ancak Microsoft, bu uygulamayı kullanımdan kaldırarak yakında Xbox konsolları için tek resmi Microsoft Windows uygulaması olarak değiştirecek.

SON TARİH AÇIKLANDI

TGRT Haber'in derlediği bilgilere göre, Microsoft konuya ilişkin şu şekilde bir açıklama yaptı:

"28 Temmuz 2023 tarihinde, Windows'taki Xbox Console Companion uygulamasının 28 Ağustos 2023 tarihinde kullanımdan kaldırılacağını duyurmuştuk. Bu durumdan etkilendiyseniz ve Windows cihazınızda Xbox oyunları, hizmetleri ve topluluklarıyla etkileşim kurmaya devam etmenin yollarını arıyorsanız, Windows için Xbox uygulaması sizi Windows cihazınızda Xbox ve oyunlarla ilgili her şeye bağlı tutacaktır."

Xbox Console Companion uygulamasının yakında kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte Windows 10 ve 11 kullanıcıları Xbox uygulamasını kullanmaya yönlendiriliyor. Bu uygulama, bilgisayar sahiplerinin bilgisayar oyunlarını indirip oynamalarına, yerel ağlarındaki Xbox konsol oyunlarını bilgisayarlarında uzaktan oynamalarına, Xbox Game Pass Ultimate'a abone olmaları halinde Xbox Cloud Gaming'e erişmelerine ve daha pek çok şeye imkan tanıyor.

Ayrıca mayıs ayında yapılan güncelleme ile bu hizmete, bilgisayarda oyun oynamaya devam ederken Xbox arkadaş listenizi ve sohbet pencerenizi görüntüleyebilme özelliği de eklendiğini belirtmekte fayda var.

(Kaynak: TGRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...