Microsoft - Nokia ilişkisinin geleceği parlak değil

Microsoft - Nokia ilişkisinin geleceği parlak değil

TEKNOLOJİ Haberleri

Nokia ve Lumia markalarının haklarına sahip olan Microsoft'un geleceği belirsiz. Şirket, Nokia markasının kullanımı hakkında resmi açıklamadan kaçınıyor.

Geçtiğimiz yıl Nokia'nın cihazlar bölümünü satın alan Microsoft, mobil pazardaki stratejilerini şekillendirmeyi sürdürüyor. Satın alımdan sonraki kısa sürede büyük çaplı değişikliklere imza atmayan şirketin gelecekteki planları hakkında bazı soru işaretleri bulunuyor. Şirket, ürünlerinde Lumia adını kullanmayı sürdüreceğini açıklasa da, Nokia için belirsizlik sürüyor.


Strateji net değil


Cnet'in son haberine göre, şirketin gelecekti marka stratejisi henüz netleşmiş değil. Haberde Windows Phone yöneticisi Greg Sullivan'ın konu hakkındaki açıklamalarına yer veriliyor. Sullivan'ın Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı açıklamalarda, Lumia adının yeni ürünlerde kullanılacağını doğrulamasına rağmen, Nokia adının geleceği hakkında açıklama yapmaktan kaçındığı bildiriliyor.


Nokia adına ihtiyaç azalıyor


Teknoloji editörlerine göre Microsoft'un Nokia markasını kullanmak zorunda olmasının önündeki engeller de giderek azalıyor. İlk satın alım gerçekleştiğinde Windows Phone'u pazarda yeniden güçlü kılmak isteyen şirket, Nokia'nın marka bilinilirliğinden büyük ölçüde yararlandı. Şimdi ise Windows Phone ve Lumia markalarının kendi başlarına ayakta durabilecek konuma geldikleri belirtiliyor.


Marka hakkı 10 yıllığına Microsoft'ta


Nokia ve Microsoft arasındaki arasındaki anlaşmaya göre, Lumia ve Asha markalarının kullanım hakkı Microsoft'a geçmiş durumda. Bu iki markanın yanı sıra, Nokia markasının kullanım hakkı da 10 yıllığına Microsoft'ta bulunuyor. Bununla beraber Nokia, kendi markasını koruma hakkında da sahip. Bakalım yılların efsanesi mobil cihazlarda yaşamayı sürdürecek mi?


(shiftdelete)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...