Microsoft, 'MacBook katili' laptop modellerini tanıttı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Microsoft, 'MacBook katili' laptop modellerini tanıttı

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Microsoft, yeni laptop (dizüstü bilgisayar) modellerini duyurdu. Yeni laptop modellerinin özellikleri dikkat çekerken, fiyatları da ortaya çıktı. İşte 'nispeten' uygun fiyatlı yeni dizüstü bilgisayar ve tabletler...

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft, Surface 2023 tanıtım etkinliğinde yeni ürünlerini ve işletim sistemine gelecek yeni özellikleri açıkladı. Windows 11 sürümüne gelecek yapay zeka özellikleri dikkat çekerken, teknoloji devinin yeni dizüstü bilgisayar modelleri de teknoloji dünyasında ses getirdi.

Microsoft, Laptop Studio 2, Laptop Go 3 ve Go 4 adını taşıyan üç yeni laptop modelini duyurdu. Piyasadaki birçok bilgisayar modeline kıyasla daha uygun fiyatlı bu yeni laptoplar ile teknoloji devi, dizüstü bilgisayar pazarındaki payını büyütmeyi hedefliyor. Peki, Laptop Studio 2 özellikleri neler? Laptop Go 3 ve Laptop Go 4 hangi özelliklere sahip? 

Microsoft, iki laptop ve bir tablet ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan Laptop Go 3 ve Laptop Go 4 nispeten daha uygun fiyatlı ve ofis / iş kullanımına yönelik. Laptop Studio 2 modeli ise daha çok tasarımcılara hitap ediyor.

İşte yeni Microsoft laptop modellerinin özellikleri ve fiyatları... 

LAPTOP STUDIO 2 ÖZELLİKLERİ NELER?

Surface Laptop Studio 2 modeliyle başlayalım. Bu laptop modeli, 13. nesil Intel i7 işlemciyle çalışıyor ve Nvidia GeForce RTX 4050 ve 4060 ekran kartları tarafından destekleniyor. Bu noktada, Laptop Studio 2'nin önemli bir özelliğinden bahsetmek gerekiyor. Zira Intel NPU çekirdekleriyle makine öğrenimi yeteneğine sahip ilk dizüstü bilgisayar olarak gösterildi.

Microsoft, 'MacBook katili' laptop modellerini tanıttı

Laptop Studio 2, 64GB'a kadar LPDDR5x RAM ve 2TB'a kadar SSD depolama seçenekleriyle raflarda yerini alacak. Ekran özelliklerine bakacak olursak, 120Hz yenileme hızına sahip 14,4 inç PixelSense ekrana sahip. HDR desteğine sahip ekran, 650 nit tepe parlaklık sunuyor. Ayrıca ekranın dokunmatik olduğunu belirtelim. Bu yönüyle her ne kadar 'dizüstü bilgisayar' kategorisinde olsa da tablet gibi kullanılabileceğini söylemek mümkün.

SURFACE LAPTOP GO 3 ÖZELLİKLERİ NELER?

Dün tanıtılan diğer modellerden biri de Surface Laptop Go 3'tü. Surface Laptop Go 3, 16GB RAM ve 512GB depolama alanına sahip ve Microsoft'a göre bu cihaz, selefine göre yüzde 88 daha yüksek performans sunacak.

Microsoft, 'MacBook katili' laptop modellerini tanıttı

Ekran özelliklerine baktığımızda, Surface Laptop Go 3'ün 12,4 inç dokunmatik ekranla geldiğini ve batarya kısmında ise 15 saate kadar pil ömrünün olduğunu söyleyelim.

SURFACE GO 4 ÖZELLİKLERİ NELER?

Microsoft'un Surface Go 4 modelinin özellikleri de belli oldu. Windows 11 işletim sistemi sürümüyle piyasaya çıkan bu tablet cihaz, Intel N200 işlemciyle çalışıyor. Bu yeni tablet modeli, tek şarjla 12,5 saate kadar kullanılabilecek. Surface Go 4, 8GB RAM ve 256GB depolama alanı sunuyor. 

Microsoft, 'MacBook katili' laptop modellerini tanıttı

MICROSOFT SURFACE LAPTOP FİYATLARI 

Peki, Microsoft Laptop Studio 2, Laptop Go 3 ve Laptop Go 4 fiyatları ne kadar?

Şirket, yeni cihazların fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

-Surface Laptop Studio 2: 1.999 dolar

-Surface Laptop Go 3: 799 dolar

-Surface Go 4: 579 dolar

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...