Microsoft’un artırılmış gerçeklik gözlüğünü takan Amerikan askerleri hasta oldu: Mide bulantısından adım atamaz hale geldiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft’un artırılmış gerçeklik gözlüğünü takan Amerikan askerleri hasta oldu: Mide bulantısından adım atamaz hale geldiler

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft, HoloLens isimli artırılmış ve sanal gerçeklik gözlüklerini kullanmaları için 2018’de ABD ordusuyla anlaşmıştı. Ancak testlerde sanal gerçeklik gözlüğünü takan askerlerin mide bulantısı başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar yaşadığı ortaya çıktı. Şimdi ABD ordusunun bir seçim yapması gerekiyor; ya sözleşmede yer alan 100 bin adet cihazı satın alacak ya da Microsoft ile iş birliğini sonlandıracak…

Microsoft tarafından geliştirilen ve askeri kullanımlar için yeni yetenekler eklenen HoloLens sanal ve artırılmış gerçeklik başlıkları bir süredir ABD ordusunda test ediliyordu. Gözlüğü takan kişiye fiziksel dünyayla etkileşime girme imkanının yanı sıra ekranda koordinatları veya benzer bilgileri görme fırsatı sunan gözlük, test eden askerleri hasta etti. 

Bloomberg ve Insider’ın haberlerine göre, artırılmış gerçeklik gözlüğü, Entegre Görsel Büyütme Sistemi (IVAS) testlerinde Amerikan askerleri için sorun oluşturdu. Askerlerin yüzde 80'i artırılmış gerçeklik gözlüklerini kullanırken mide bulantısı, baş ağrısı ve göz yorgunluğu yaşadığını açıkladı. Diğer birçok asker ise gözlüğün görüş mesafesini sınırladığını belirtti. Kimi askerler ise güvenlik konusunda endişeliydi; gözlüklerin ekranındaki parıltının uzak mesafeden bile bir askerin konumunu deşifre edebileceğini söylediler.

MICROSOFT HOLOLENS'İ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞACAK

Insider’a konuşan bir Microsoft çalışanı, IVAS'ın bir testte altı unsurdan dördünde başarısız olduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığının Operasyonel Test ve Değerlendirme Direktörü Nickolas Guertin de temel özellikler konusunda hala çok fazla başarısızlık olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, ABD ordusu HoloLens gözlüklerini askerlere önemli askeri bilgileri ve gece görüşü sağlaması için istiyordu. Ancak şimdi Amerikan ordusu sorunların farkında ve düzeltmeye çalışıyor. Tuğgeneral Christopher Schneider, IVAS'ın ‘çoğu’ kriterde başarılı olduğunu ancak ‘yetersiz kaldığını’ ve daha üst seviye özelliklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

ABD ordusu Ağustos ayında 5 bin adet HoloLens cihazının satın alımını onaylamıştı. Pentagon ile Microsoft arasında 120 bin adet HoloLens gözlüğü için 10 yıllık 21,9 milyar dolarlık bir anlaşma yapılmıştı. Şimdi ABD ordusunun bu konuda karar vermesi gerekiyor; ya gözlükleri kullanmaya devam edecek ve kalan siparişleri de satın alacak ya da teknoloji şirketiyle yaptığı anlaşmadan çekilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...