Microsoft duyurdu: İşte büyük Windows 11 güncellemesinin hayrete düşüren özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, Engadget
- Güncelleme:
Microsoft duyurdu: İşte büyük Windows 11 güncellemesinin hayrete düşüren özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, Engadget

Microsoft, işletim sistemi Windows'u yükseltmeye hazırlanıyor. Büyük yeni Windows 11 güncellemesinin özellikleri belli oldu. Yeni sürüm, özellikle yapay zeka ve yerel RAR desteği gibi özelliklerle dikkat çekiyor. İşte Windows 11 özellikleri...

Microsoft, büyük Windows 11 güncellemesini 26 Eylül'de yayınlayacak. Güncelleme, yeni yapay zeka destekli Windows Copilot özelliğini, yeniden tasarlanmış bir Dosya Gezgini'ni, kalem kullanıcıları için yeni bir Ink Anywhere özelliğini, Paint uygulamasında büyük iyileştirmeleri beraberinde getirecek.

COPILOT YAPAY ZEKA ÖZELLİĞİ EKLENDİ

Windows Copilot, Windows 11 23H2 güncellemesinin ana özelliği ve halihazırda Edge tarayıcısının bir parçası. Ancak artık Windows 11'de yerleşik olarak bulunacak ve bir kenar çubuğu olarak görünecek. İşte dikkat çeken bu yapay zeka özelliği, bilgisayardaki ayarları kontrol etmenize, uygulamaları başlatmanıza veya sorguları cevaplamanıza imkan tanıyacak.

Bu özellik esasen işletim sisteminin her yerinde bulunabilecek. Takvim verilerini kullanarak kısa mesajlar oluşturmak, Outlook'ta gezinme seçeneklerini keşfetmek, Spotify çalma listeleri oluşturmak ve çok daha fazla görev için Copilot'u kullanmak mümkün olacak.

Microsoft duyurdu: İşte büyük Windows 11 güncellemesinin hayrete düşüren özellikleri

DOSYA GEZGİNİ YENİLENDİ

Microsoft, Dosya Gezgini'ni de daha modern bir görünüme kavuşturdu. Güncellenen Dosya Gezgini kullanıcı arayüzü, büyük dosya küçük resimlerine sahip modern bir ana arayüz sunacak ve en son dosyaları ve favorilere eklenenleri gösterebilen bir carousel arayüzü de var. Bu değişiklikler Dosya Gezgini'nin genel Windows 11 tasarımıyla daha iyi uyum sağlamasına yarayacak.

KALEM KULLANICILARI İÇİN YENİ ÖZELLİKLER

Stylus (dokunmatik kalem) kullanıcıları, Windows'un herhangi bir yerindeki herhangi bir metin kutusuna Surface Pen veya başka bir kalemle el yazısıyla yazmaya imkan tanıyan Ink Anywhere adı verilen yeni ve önemli bir özelliğe sahip olacak. İşletim sistemi yazıları metne dönüştürecek ve uygun olduğu yerde kullanacak.

Geliştirilmiş bir Windows Yedekleme uygulaması artık yeni bir cihaza geçmek istediğinizde bilgisayarınızı yedeklemenize imkan tanıyacak. Bu araç, bulut yedekleme sayesinde mevcut ayarlarınızı otomatik olarak yeni bir bilgisayara uygulayacak. Başlat menünüzde ve görev çubuğunuzdaki sabitlenmiş uygulamalar da aktarılacak ve Microsoft Store'daki tüm uygulamalar otomatik olarak geri yüklenebilecek.

Microsoft duyurdu: İşte büyük Windows 11 güncellemesinin hayrete düşüren özellikleri

EKRAN GÖRÜNTÜSÜNDEKİ METİNLER KOPYALANABİLECEK

Ekran Alıntısı Aracı ayrıca ekran görüntülerindeki metni algılayabilen ve metni uygulamalarda paylaşmanıza izin veren yeni bir metin kopyalama özelliğine sahip oluyor. Bu, Android ve iOS'ta bulunan resimlerden metin kopyalama özelliğine benziyor. 

Microsoft ayrıca e-postaları ve telefon numaralarını görüntülerden otomatik olarak çıkarmanıza ve gizlemenize imkan tanıyan bir özellik de ekledi.

FOTOĞRAFLARIN ARKA PLANLARIYLA OYNAYABİLECEKSİNİZ

Windows 11'de Fotoğraflar uygulamasını kullanacaksanız, bu güncellemeyle birlikte yeni bir arka plan bulanıklaştırma seçeneğini kullanabileceksiniz. Bulanıklığın yoğunluğunu değiştirebilir, hatta bulanıklaşan alanları bile değiştirebilirsiniz. 

Microsoft duyurdu: İşte büyük Windows 11 güncellemesinin hayrete düşüren özellikleri

Yerel RAR ve 7-zip desteği, RGB aksesuarlarını kontrol etmek için Dinamik Aydınlatma ve hatta Windows 11 görev çubuğu için uygulama etiketleri ve grup çözmenin yanı sıra yeni bir ses karıştırıcı da yolda.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...