Meta'nın Twitter klonunu bekleyenlere tatsız haber

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta'nın Twitter klonunu bekleyenlere tatsız haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Meta'nın yarın piyasaya sürmeyi planladığı Threads isimli uygulama hakkında çok önemli bir gelişme ortaya çıktı. Meta, Twitter'a rakip olması beklenen platformu ilk etapta bazı ülkelerde kullanıma sunmayabilir.

Meta'nın Twitter'a rakip olması amacıyla geliştirdiği ve yarın piyasaya süreceğini açıkladığı Threads isimli platform, merakla bekleniyor. Instagram'a bağlı olan uygulamanın Twitter arayüzü ve özellikleriyle benzerliği oldukça dikkat çekti. Meta, uygulamanın 6 Temmuz Perşembe günü App Store üzerinden yayınlanacağını açıklamasıyla merak uyandırmıştı. Ancak Avrupa'da yaşayan kullanıcıları üzecek bir gelişme ortaya çıktı. 

Independent.ie'nin haberine göre, bir Meta sözcüsü İrlanda Veri Koruma Komisyonu'na (DPC) yaptığı açıklamada, 'bu noktada' Threads'ın Avrupa Birliği içinde kullanıma sunulmayacağını söyledi. Sebebi ise Meta'nın AB'nin gerekli kıldığı veri gizliliği ve kullanıcı güvenliği konusundaki düzenlemelerine henüz ulaşamamış olması. Daha sıkı veri gizliliği gereklilikleri nedeniyle Avrupa'nın çoğunda ileti dizileri başlatılmayabilir. 

AB'NİN GÖZÜ META'NIN ÜZERİNDE 

AB, bölgede kişiselleştirilmiş reklamlar yayınlamadan önce kullanıcılardan izin alması gerektiği kararıyla Meta üzerinde baskı uyguluyor. Bundan önce şirket, bu tür reklamları yayınlamadan önce onay almadığı için 390 milyon Euro para cezasına çarptırılmıştı. Bunun da ötesinde, 2021'de DPC WhatsApp'a 225 milyon Sterlin para cezası verdi. Ayrıca AB, WhatsApp'ın kullanıcılarının verilerini Facebook şirketiyle nasıl paylaştığına dair yeterli ayrıntı sağlamadığını açıkladı.

iOS App Store sayfasında listelenen politikaya göre reklam ve davranış bilgileri de dahil olmak üzere Instagram'dan verileri otomatik olarak içe aktardığından, bu durum şu anki durumunda Threads için sorun teşkil edebilir. 

Öte yandan, Twitter bir süredir 'tweet görüntüleme sınırı' ve Tweetdeck sorunu ile gündemde ve kullanıcıların tepkisini çekiyor. Twitter'ın aktif kullanıcılarının çoğu, Bluesky ve Mastodon gibi uygulamalarla bir alternatif arıyor ancak bazıları Meta'nın ölçeği nedeniyle Threads'i en uygun seçenek olarak görüyor. Üstelik, Meta ve CEO'su Mark Zuckerberg'in Facebook ve ilişkili şirketlerindeki veri gizliliği konusundaki tartışmalı adımlarına rağmen. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...