Meta'dan kod yazma odaklı yapay zeka aracı: Code Llama

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Meta'dan kod yazma odaklı yapay zeka aracı: Code Llama

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Yapay zekanın gelişmesiyle artık araçlar da kendi aralarında ayrılmaya ve çeşitlenmeye başladı. Meta da bu şirketler arasında bulunuyor ve Code Llama adında sadece kod odaklı yapay zeka aracını tanıttı.

Yapay zeka son bir yılda büyük gelişim gösterdi. Hatta yapay zeka araçları kendi içinde ayrılmaya ve çeşitlenmeye de başladı. Firmalar tek konuya odaklanarak daha gelişmiş yapay araçları sunuyor. Meta da bu şirketler arasında yer alıyor ve son olarak kod yazma odaklı "Code Llama" adlı yapay zeka aracını piyasaya sürdü.

CODE LLAMA ARAŞTIRMA VE TİCARİ KULLANIM İÇİN ÜCRETSİZ OLACAK

Meta bugün yaptığı açıklamada yeni kod oluşturmak ve hata ayıklamak için Llama 2 adlı büyük dil modeli üzerine inşa ettiği Code Llama adlı yapay zeka aracını duyurdu. Code Llama, yeni kod üretebilme ve yazılan kodların hatalarını ayıklayabilme yeteneklerine sahip. Ayrıca araştırma ve ticari kullanım için de ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Meta tarafından belirtilene göre Code Llama aracına ek olarak Python'a diline özel Code Llama-Python adında bir sürüm de geliştirildi. Tüm bunlara ek olarak Code Llama'nın doğal dildeki talimatları anlayabilmesi için Code Llama- Instrct adından başka bir sürümü de var. 

Meta, doğal dildeki talimatlar için Code Llama ve Code Llama-Python'un kullanılmasını teşvik etmiyor. Firma yeni yapay zeka aracıyla ilgili şu sözleri aktarıyor:

"Programcılar halihazırda yeni yazılım yazmaktan mevcut kodda hata ayıklamaya kadar çeşitli görevlerde yardımcı olmak için yüksek lisans eğitimlerini kullanıyor. Amaç, geliştiricilerin iş akışlarını daha verimli hale getirerek işlerinin en insan odaklı yönlerine odaklanabilmelerini sağlamak."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...