Meta'dan açıklama: Threads logosunun anlamı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta'dan açıklama: Threads logosunun anlamı belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta, Twitter rakibi olarak metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ı sundu. Yeni platform, sadece birkaç gün içinde 100 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla dikkatleri üzerine topladı. Threads'a abone olan kullanıcılar, @ sembolüne benzeyen logonun anlamını merak ederken Meta'dan açıklama geldi.

Meta çatısı altında sunulan Threads, alışılmışın dışında koyu renk logosuyla sosyal medya kullanıcılarının dikkat çekti. Yeni platformun logosunda siyah arka planın üstüne konumlandırılmış beyaz renkte "@" yer alıyor. Instagram yöneticisi Adam Mosseri, popüler uygulamanın logosunun tasarlanma sırasında nelerden ilham alındığını paylaştı.

THREADS LOGOSU, BİRÇOK ANLAMI BARINDIRIYOR

Adam Mosseri'nin yaptığı açıklamaya göre Threads logosunun birçok anlamı var. Logonun tasarlanması sırasında bireysel bağımsızlığın sesini temsil eden @ işaretinden yola çıkıldı. Logoyu, Ryan O'Rourke ve Jez Burrows tasarladı.

İki isim tasarım sırasında Threads'ın Instagram'ın bir alt uygulaması olması nedeniyle de logoyu uyumlu bir hale getirdi. Logoda @ işaretinin yapısı, Instagram'ın yazı tipine uygun olarak tasarlandı.

Adam Mosseri'nin açıklamasına göre tasarımda ayrıca Tamil alfabesinden de esinlenildi. Tamil alfabesindeki "ம" harfi "ma" olarak telafuz ediliyor. Fakat bu alfabeden neden ilham alındığıyla ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil.

Tamil alfabesi, ağırlıklı olarak Hindistan ve Sri Lanka'da yaşayan Tamiller tarafından konuşuluyor. Alfabede 12 sesli ve 18 sessiz harf yer alıyor.

THREADS, 100 MİLYON KULLANICIYI AŞTI

Threads'ın yayınlanmasından sonraki sadece dört gün sonra 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Threads şu anda en hızlı büyüyen sosyal medya platformu konumunda yer alıyor.

(Kaynak: TGRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...