Meta yapay zeka aracı Llama 2'yi piyasaya sürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta yapay zeka aracı Llama 2'yi piyasaya sürecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya ve teknoloji devi Meta, yapay zeka dil modeli Llama 2'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu olan Meta, Llama 2'yi Microsoft da dahil büyük bulut hizmeti sağlayıcılarının işbirliğinde ticari kullanıma açacak.

Meta'dan yapılan açıklamada, Llama 2'nin yeni sürümünün, araştırma ve ticari kullanım için açık kaynak olarak ücretsiz şekilde kullanıma sunulacağı belirtildi. Llama 2 için tercih edilen iş ortağı olarak Microsoft ile ortaklığın bir sonraki seviyeye taşındığı aktarılan açıklamada, üretken yapay zeka alanındaki çabaların genişletildiği vurgulandı.

AZURE AI MODEL KATALOĞUNDA SUNULACAK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre açıklamada, bugünden itibaren Llama 2'nin 'Azure AI' model kataloğunda kullanıma sunulacağı ve Microsoft Azure kullanan geliştiricilerin, içerik filtreleme ve güvenlik özellikleri için bulutta yerel araçlardan yararlanmasına imkan tanıyacağı bilgisi paylaşıldı.

Llama 2'nin Windows'ta yerel olarak çalışacak şekilde optimize edildiği kaydedilen açıklamada, geliştiricilere farklı platformlardaki müşterilere üretken yapay zeka deneyimleri sunarken sorunsuz bir iş akışı sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Llama 2, Amazon Web Hizmetleri (AWS), Hugging Face ve diğer sağlayıcılar aracılığıyla da sunulacağı duyuruldu.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...