Meta uyardı: ChatGPT dolandırıcıları kol geziyor!

Editör:
- Güncelleme:
Meta uyardı: ChatGPT dolandırıcıları kol geziyor!
TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT birçok alanda insanlara yardımcı oluyor. Bu nedenle de oldukça popüler. Fakat popülerlik, aynı zamanda bilgisayar korsanlarının da dikkatini çekiyor. Çünkü dünyanın her yerinden kullanıcı, bilgisayar korsanlarına için de geniş bir ağ sağlıyor.

ChatGPT tüm dünyada popüler halde geldi. İnsanlar, web sitesinden erişerek ya da mağaza üzerinden indirerek yapay zekadan yararlanıyorlar. Sohbet robotunun birçok alanda içerik üretmesi farklı gruplardan insanları da çekiyor. Fakat kısa süre içinde milyonlarca kullanıcıya erişen sohbet robotu dolandırıcıların da dikkatini çekti.

META'NIN GÜVENLİK SORUMLUSU UYARDI

Meta'nın güvenlik departmanı, şirketin birinci çeyrek raporuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamalar sırasından ChatGPT ve Bard gibi robotların trend olduğunu ve bunların birçok sahte yazılımları olduğunu açıkladı.

Meta güvenlik analistleri, mart ayından beri ChatGPT ve benzeri yapay zeka destekli sohbet robotları gibi görünen yaklaşık 10 tane kötü amaçlı yazılım bulduklarını belirtti. Kötü amaçlı yazılımlar arasında uygulamalar ve web uzantıları var.

Güvenlik analistlerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımların içine gerçekçi olması için yapay zeka eklentisi ekliyor. Bu yazılımlar ise kullanıcıların verilerine ulaşıyor ve güvenlik açığı oluşuyor.

Meta, kötü amaçlı yazılımları bulduktan sonra 1.000 üzerinde farklı bağlantıyı engellemek için şirketlere duyuruda bulundu. Ek olarak da şirket, kötü amaçlı yazılımlar tarafından Facebook'ta ele geçirilen veya kapatılan işletmelerin erişimini geri kazanmak için çalışıyor. Çünkü kişisel hesaplar, genellikle bilgisayar korsanlarına karşı yenik düşüyor.

Meta'nın Baş Güvenlik Sorumlusu Guy Rosen, Facebook kullanıcılarını siber suçluların saldırılarından korumak için yeni bir çalışma üzerinde olduklarını belirtti. Fakat konuyla ilgili detaylara yer vermedi.

(Digital Trends ve The Verge)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...