Meta, Threads politikalarını değiştiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta, Threads politikalarını değiştiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta, Twitter'da işlerin yolunda gitmemesinden sonra rakip platform olarak Threads'ı sundu. Threads ilk önce hızlı bir giriş yaptı fakat son günlerde düşüş yaşıyor. Firma bu nedenle politikalarını değiştirmeye karar verdi.

Elon Musk, satın aldıktan sonra Twitter'da birçok değişiklik yaptı. Fakat değişiklikler, herkes tarafından olumlu karşılanmadı. Birçok Twitter kullanıcısı, sosyal medya platformunu terk etmeye başladı. Meta sahibi Mark Zuckerberg ise bu durumun üzerine metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ı kurdu. Threads'ın kurulmasından sonra insanlar hızla platforma kaydoldu. Bu hızlı yükselişin ise devamı gelmedi.

META, THREADS POLİTİKALARINI DEĞİŞTİRDİ

Threads yayınlandıktan sonra hızlı bir şekilde insanlar kaydolmaya başladı. Fakat yükselişin devamı gelmediği gibi aynı zamanda kaydolan kullanıcılar da platformda aktif zaman geçirmemeye başladı.

Meta, yaptığı açıklamalarda Threads'ın yayınlanmasından bir süre sonra kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybettiklerini açıkladı. Araştırmalar sonucunda Threads kullanıcı sayısının 49 milyondan 23,6 milyona gerilediği ortaya çıktı.

Meta, hızlı düşüşün ardından Threads politikalarını değiştirdi. Firma, platforma yeni özellikler ekleyerek aktif olan kullanıcıların platformda devamlı olarak yer alması için uğraşacak. Meta sahibi Mark Zuckerbeg, platforma yeni özelliklerin eklenmesiyle mevcut kullanıcıların platformda artık daha fazla zaman geçireceğini düşünüyor.

Threads'ın bu konuda en önemli eksikliğinin Direkt Mesaj özelliği olduğu belirtiliyor. Direkt Mesaj özelliğinin gelmesiyle biirlikte kullanıcıların birbirleriyle mesajlaşarak daha fazla platformda kalacağı öngörülüyor.

(Kaynak: Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...