Meta, sosyal medya platformlarının siyası seçimleri üzerinde etkisini açıkladı

Editör:
- Güncelleme:
Meta, sosyal medya platformlarının siyası seçimleri üzerinde etkisini açıkladı
TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerin kullanıcıların düşünceleri üzerinde etkili olduğu düşünülüyor. Meta da bu durumun doğru olup olmadığını öğrenmek için bir düzineden fazla araştırmacıyla üç yıl önce ortaklık yaptığını duyurmuştu. Araştırma sonuçları üç yıl aradan sonra ortaya koyuldu.

Meta, üç yıl önce bağımsız araştırmacılarla birlikte Facebook ve Instagram'ın 2020 yılındaki seçimler üzerindeki etkisini inceleyeceklerini duyurdu. Meta ve araştırmacılar, verilere dayanacak projenin kutuplaşma ve yanlış bilgilendirme gibi konularda bağımsız bir bakış açısı sunacağına dair söz verdi. Araştırma sonuçları, üç yıl aradan sonra Science and Nature dergisinde yayınlandı.

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI, SİYASİ DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞTİRMEDE PEK DE ETKİLİ DEĞİL

Meta ve bağımsız araştırmacıların yaptığı çalışmalar sonucunda Facebook ve Instagram algoritmalarının 2020 seçimleri öncesinde içeriklerin kullancıları nasıl etkilediğine dair dikkat çekici veriler sunuyor.

Birçok insan sosyal medya paylaşımlarının kişinin düşüncelerini değiştirdiğini düşünse de durum pek de öyle değil. Meta Politika Şefi Nick Clegg'in yaptığı açıklamada Facebook, kullanıcılarının siyasi düşüncelerini şekillendirmede düşünüldüğü kadar etkili değil.

Science and Nature dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sosyal medya kullanıcıları; hesaplarındaki içeriklerin büyük kısmını benzer biçimde düşünen arkadaşlarından ve gruplardan gördüğünü belirtiyor. Ayrıca bu içeriklerin tamamının politik veya gündemdeki haberlerle ilgili olmadığını da belirtiyorlar.

Tüm bunlar dışında araştırma sonucu, aynı fikirde olan içerik miktarının azaltmanın etkileşimi azalttığını ve kullanıcıların düşüncelerini de ölçülebilir bir şekilde değiştirmediğini açıklıyor. Son olarak da Facebook'taki topluluk ve grupların yoğun olarak muhafazakar kitleler tarafından oluşturulduğu belirtildi.

(Kaynak: Engadget)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...