Twitter'ın ardından şimdi de Meta... Binlerce kişiyi işten çıkaracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın ardından şimdi de Meta... Binlerce kişiyi işten çıkaracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter’ın ardından bir toplu işten çıkarma haberi de rakip sosyal medya şirketi Meta’dan gelebilir. İddialara göre, Meta çok sayıda çalışanının işine son verecek. 

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın ana şirketi Meta, bu hafta büyük çaplı işten çıkarmaları açıklayabilir. Amerikan medyasındaki haberlerde, Çarşamba günü binlerce çalışanın işten çıkarılabileceği aktarıldı. Meta şu anda 87 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

Meta gerçekten de binlerce kişiyi işten çıkarırsa bu, 2022’de gerçekleştirilen en büyük toplu işten çıkarmalardan biri olabilir. Hatta geçtiğimiz hafta Cuma günü Twitter’ın yaptığı toplu işten çıkarmaları bile geride bırakabilir. Bu arada, Twitter, çalışanlarının yarısını işten çıkardığını duyurmuştu ve bu sayı kabaca 3800’e yakın olabilir. Bu hafta gerçekleşmesi beklenen Meta’daki toplu işten çıkarmanın ise Meta'nın tarihindeki ilk geniş çaplı işten çıkarma olacağı düşünülüyor.

CEO, İŞTEN ÇIKARMALARIN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Engadget sitesinin haberine göre, Meta konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Bir sözcü, şirketin son üçüncü çeyrek gelir bildirimi sırasında CEO Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklamaya işaret etti: Zuckerberg, “2023'te yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Bu, bazı ekiplerin anlamlı bir şekilde büyüyeceğini ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor. Toplamda, 2023'ü ya kabaca aynı büyüklükte, hatta bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir örgütlenmeyle bitirmeyi bekliyoruz.” demişti.

Meta, koronavirüs pandemisinin ilk iki yılında önemli ölçüde büyüdü ve 2020 ve 2021'de 27 binden fazla çalışanı bünyesine kattı. Şirketin işe alım çılgınlığı 2022'nin ilk dokuz ayında da devam ederek 15 bin 344 kişi daha işe alındı.

Şirket pandemiden faydalanırken, son aylarda kaderi değişti. Temmuz ayında şirket, tarihindeki ilk gelir düşüşünü açıkladı. Meta’ya göre son zamanlarda şirketin gelirinin düşme nedeni, TikTok ile rekabetin artması ve Apple'ın tartışmalı Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini kullanıma sunarak kullanıcıların reklamları engelleyebilmesi. Aynı zamanda Mark Zuckerberg’in metaverse konusunda ısrarlı olması şirkete pahalıya mâl olurken, sanal evren platformu henüz Meta’ya ciddi para kazandırabilmiş değil. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...