Messi'den sonra hedef Formula 1! Apple gözünü yayın haklarına dikti

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Mac
- Güncelleme:
Messi'den sonra hedef Formula 1! Apple gözünü yayın haklarına dikti

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9to5Mac

Apple, dünyanın en iyi futbolcularından kabul edilen Lionel Messi'nin yer aldığı MLS (Major League Soccer/ ABD ve Kanada futbol ligi) yayın haklarına halihazırda sahipken, şimdi önemli bir spor yatırımı yapmaya daha hazırlanıyor. Apple'ın yeni hedefi Formula 1...

Apple, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin yer aldığı MLS Ligi'nin yayın haklarına sahip olarak Apple TV+ uygulamasının abone sayısını ciddi oranda artırırken, bir atak daha yapacak gibi. 9to5Mac teknoloji sitesinin Business F1 dergisinin son sayısında yer alan bir haberden aktardığı bilgilere göre, Apple, bir sonraki büyük spor yatırımı olarak Formula 1'i hedefliyor.

Şirketin, Formula 1 yarışlarının özel yayın haklarına sahip olacağı yıllık yaklaşık 2 milyar dolarlık bir teklifi değerlendirdiği bildiriliyor. Apple anlaşmasının değeri, Formula 1 liginin şu anda küresel TV haklarından elde ettiği değerin neredeyse iki katı olacak.

Dergi, MLS Season Pass'in başarısının ardından Apple'ın Formula 1'e olan ilgisinin arttığını belirtiyor. 

APPLE BAZI ENGELLERLE KARŞI KARŞIYA 

Apple F1 yayını büyük ihtimalle Apple TV uygulamasında MLS ve Apple TV+ ile birlikte bağımsız bir abonelik olarak sunulacak.

Messi'den sonra hedef Formula 1! Apple gözünü yayın haklarına dikti

Anlaşma yapılırsa Apple, dünya çapındaki çeşitli yayıncılarla mevcut sözleşmeler nedeniyle küresel hakları bir süre daha güvence altına alamayacaktır.

Dergi, Apple'ın bu pazarlarda haklar ortaya çıktıkça giderek daha fazla bölgeyi kapsayacak bir sözleşmeyi kabul edeceğini öne sürüyor. Örneğin, ABD'nin hakları şu anda 2025'e kadar ESPN'e bağlı, bu da muhtemelen Apple-F1 anlaşmasının başlayacağı tarih. Apple'ın, küresel hakların yaklaşık beş yıl içinde kullanıma sunulacağı (F1'in mevcut medya anlaşmalarının süresi 2029'da veya öncesinde sona erecek) yedi yıllık bir anlaşma imzalamayı planladığı bildiriliyor.

Şirketin Apple TV+ içerik kolunun halihazırda F1'de çeşitli çıkarları var. Şu anda Brad Pitt'in başrolde olduğu büyük bütçeli bir F1 filmi ve yarış efsanesi Lewis Hamilton'ı konu alan bir belgeselin yapım aşamasında. 

F1 yayın anlaşmasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tamamen başka bir konu. Şirketin NBA, İngiltere Premier Ligi, NFL Sunday Ticket gibi çeşitli spor ligleriyle birçok anlaşma yapmayı düşündüğü söyleniyor. Bugüne kadar MLS Season Pass ve MLB Friday Night Baseball anlaşmaları sağlandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...