Merakla beklenen tarih değişti! Milli Muharip Uçak ne zaman gökyüzüyle buluşacak? Temel Kotil'den ilk açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merakla beklenen tarih değişti! Milli Muharip Uçak ne zaman gökyüzüyle buluşacak? Temel Kotil'den ilk açıklama
TEKNOLOJİ Haberleri

Milli Muharip Uçak (MMU) için merakla beklenen ilk uçuş tarihinde yeni bir gelişme yaşandı... Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) için yeni bir güncelleme yaptıklarını duyurdu. Temel Kotil, MMU'nun ilk uçuş tarihinin öne çekildiğini açıkladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak hakkında heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Temel Kotil, Türkiye'nin yeni nesil yerli ve milli savaş uçağı MMU için tarihin öne çekildiğini, "2023'ün sonunda uçacak" sözleriyle duyurdu. TUSAŞ, Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi'nin ana yüklenici şirketi konumunda ve MMU ile birlikte F-16 uçakları, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılacak. 

MMU İLK UÇUŞUNU 2023'TE YAPACAK

A Haber'e konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'a ilişkin şu şekilde bilgilendirme yaptı:

"Gerçekten çok güzel gitti işlerimiz. Uçuşu 2025'e planlanmıştı. 2023 sonunda uçacak. Yapıldı, uçacak. Bütün sistemlerini install ediyoruz. Hiçbir kaçak yok. İlk kez yapıyoruz ve tam tutturuyoruz. TUSAŞ herkesle çalışarak geldi. Mühendis değil, teknisyenlerimiz de. Teknisyen arkadaşlar harika yapıyorlar. Havacılıkta yaptığınız işi doğru yapmanız gerekiyor.

Yıllar boyu kaportacılık yaptık. Uçak kaportacılığı yaptık. Milli muharibin hızlanması, teknisyen arkadaşların sürpriz yapmasından kaynaklanıyor. Önce konsept olarak başladı. TUSAŞ, SSB ile imzaladı. 5 yıl önce başladı, 5 yılda buraya kadar geldi. Rüzgar tünelleri, malzeme testleri... Son bir yılın bu kadar başarılı geçeceğini bilmiyordum, tebrik ederim.

2000 mühendis, 1000 teknisyen çalışıyor. Motor takıyorsunuz, yakıt tanklarını kontrol ediyoruz. Hidrolikler kontrol ediliyor. Yakıt alacağız depolara ve motorları çalıştıracağız. İşleri çok güzel yaptığımızı gördük."

CNN Türk'teki açıklamasında ise Temel Kotil, "Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuşunu 2025'te yapmasını planlıyorduk ama ekip arkadaşlarım sürpriz yaptı, uçuşu öne çektik." dedi. 

MİLLİ MUHARİP UÇAK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

-Uzunluk: 21 m

-Kanat Açıklığı: 14 m

-Yükseklik: 6 m

-İtiş Gücü: 2 x 27.000 lb

-Tavan İrtifa: 55.000 ft

-Maks Hız: 1.8 Mach

-İlk uçuş: 2023

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...