Malazgirt'e kim dokundu? Bahanelerle dolu bir engelleme hikayesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Malazgirt'e kim dokundu? Bahanelerle dolu bir engelleme hikayesi
TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyada İHA denince akla gelen iki ülke vardı: ABD ve İsrail. Şimdi ise Türkiye BAYKAR’ın ürettiği insansız hava araçları ile pazarın oyuncularından biri oldu. BAYKAR’ın 2006 yılında ürettiği Malazgirt Döner Kanat Mini İHA’ların önü türlü bürokratik nedenler gerekçe gösterilerek engellendi. 

Baykar Bayraktar Mini İHA'nın ardından sıra ilk döner kanatlı milli İHA Baykar Malazgirt'i üretti. Malazgirt, 2006 yılında ilk uçuşunu yaptı, 2008'de üretime girdi ve 2009'da ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi.

2009'da üretilen 15 İHA TSK'ye teslim edildi. Ardından BAYKAR Malazgirt Döner Kanat Milli İHA sistemi bir süre güneydoğu bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı aktif olarak kullanıldı. 

Şuan ki İHA teknolojinin alt yapısını oluşturan Malazgirt İHA’larının başarısına ket vurulan sürecini Türkiye gazetesi editörü Gülcan Ayboğan sizler için araştırdı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...