Lumia 950 XL'in fiyatı belli oldu

Lumia 950 XL'in fiyatı belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un Windows 10 Mobile yüklü biçimde gelecek yeni amiral gemisi Lumia 950 XL'in çıkış tarihi ve fiyatlandırması belli oldu.

Microsoft'un Windows 10 Mobile yüklü biçimde gelecek yeni amiral gemisi Lumia 950 XL'in fiyatlandırması belli oldu.
'Bir iyi bir de kötü haberimiz var' tadındaki yeni gelişmeye göre 950XL'in satış fiyatı Apple iPhone 6S ile aynı seviyede/ya da çok az aşağısında olacak imiş ki bu da Microsoft'un 'kalite ucuza alınmaz' politikasını yeni nesilde de sürdüreceği anlamına geliyor.


Bu tahmin edeceğimiz gibi bardağın boş tarafı idi. Dolu tarafı ise şu:


Microsoft, modelle birlikte değeri 200 avro dolayında tutacak bir aksesuar paketini hediye olarak verecek imiş. Henüz resmi olarak onaylanmış olmasa da paketin içerisisinde Continuum yuvası, Bluetooth hoparlör, kablosuz şarj ve NFC etiketleme aracı bulunacağı söyleniyor. Muhtemelen bunların haricinde kılıf, ekran koruyucusu vb. gibi şeyler de gelecektir.
Windows 10 telefonumuzun ekranını otomatik olarak tv'mize aktarmamıza ve Bluetooth tabanlı klavye ve mouse ile birlikte telefonumuzu bir PC gibi kullanılabilmemizi sağlayacak olan Continuum bağlantı yuvasının oldukça işimize yarayacağı kesin. BT hoparlör ve kablosuz şarj da keza 'ara ara faydası dokunabilecekler' sınıfında. NFC aracı ise her ne kadar yurtdışında (özellikle de ABD ve K.Avrupa'da) oldukça işe yarayabilecek olsa da malum bizim için henüz pek bir anlam ifade etmiyor.
 Lumia 950 XL'in fiyatı belli oldu


Açıkçası bu tür 'dopingler' her ne kadar bizim gibi ülkelerde çok da bir 'artı değer' olmasa da, özellikle Batı'da bayağı revaçta olan girişimler olduğundan Microsoft'un da iyi bir netice alması muhtemel.
Velhasıl iPhone 6S ile aynı olacağına göre demek ki bize de gelişi aşağı yukarı 2,500 TL dolayında olacak ki Türkiye'de bu fiyattan satılamayacağı neredeyse kesin.
Son olarak da her iki modelin de (yani hem bu hem de küçük kardeşi Lumia 950) Ekim ayı başında (6 Ekim deniliyor) tanıtılıp, sıu itibarı ile de (28 Ekim?) satışa sunulmasının beklendiğini anımsatalım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...