Lübnan'da yapılan 'Ben Hayattayım' uygulaması büyük ilgi gördü

Lübnan'da yapılan 'Ben Hayattayım' uygulaması büyük ilgi gördü

TEKNOLOJİ Haberleri

Ortadoğu'da yaşanan savaş ortamına dikkat çeken ve ihtiyaca cevap veren uygulama sosyal medyanın gündemine yerleşti. İşte "I Am Alive" uygulaması...

Lübnan'da yaşayan Sandra Hassan isimli bir öğrencinin geliştirdiği ve I Am Alive ismini verdiği uygulama dünya çapında büyük ses getirdi. Uygulama pratikte her an ölümle burun buruna yaşayan Lübnan halkı için tasarlandı. Herhangi bir bomba saldırısı veya benzeri bir felaket sonrası kullanıcı uygulama sayesinde tek tuşla ailelerine 'I am Alive' yani 'Ben hayattayım' mesajını gönderebiliyor. Özellikle telefonların çekmediği veya sinyalin koptuğu durumlarda uygulama işlevini başarıyla yerine getiriyor.

Pakistan ve Mısırlıların da uygulamaya ilgi gösterdiğini belirten Hassan uygulamanın bu ülkelerde de kullanılması ile alakalı taleplerle karşılaştığını söyledi. Ülkesinde ölümle burun buruna yaşayanlar için hayati önem taşıyan uygulama ile kötü bir olayla karşılaşan kullanıcı bu bombalama olabilir doğal afet olabilir telefonunda tek bir tuşa basarak 'ben hayattayım' mesajı 'I am alive #Lebanın #Latestbombing' tweet'i otomatik olarak Twitter hesabından paylaşılıyor. nbsp;Uygulamayı geliştirdiğinde bu denli ilgi göreceğini düşünmediğini söyleyen Hassan, bugüne dek 4 bin kişinin cihazına uygulamayı indirdiğini söyledi. nbsp;Pratikte faydalı görünen uygulama ülkemizde de doğal afetlerde olası depremlerde kullanılabilir. Son yılların en büyük trendi olan akıllı telefonlar akıllı uygulamaları ile hayatımızı kolaylaştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...