Linkedin hack saldırısını doğruladı

Linkedin hack saldırısını doğruladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ünlü paylaşım sitesi Linkedin hack saldırısına uğradığını kabul etti ve çalınan şifrelerin kime ait olduğunun bulunması için çalışmalar sürüyor açıklaması yaptı. Firma kullanıcılarının şifrelerini değiştirmelerini önerdi.

Linkedin bilindiği gibi iş ve mesleki ağırlıklı bir sosyal paylaşım sitesi. Bu site üzerinde bir profiliniz varsa şifrenizi değiştirmeniz önemle tavsiye ediliyor. Çünkü bu site üzerindeki yaklaşık ait 6.5 milyon profile ait şifre çalınmış durumda. İşin kötüsü sadece şifrelerin çalınması değil. Apple iOS uygulamalarındaki sızıntı sonucu Linkedin'de profili bulunan kullanıcılarının bütün özel bilgileri, toplantı notları ve daha birçok detayları text formatında internette boy göstermeye başladı. Linkedin'deki şifre hack olayını ilk defa Norveçin teknoloji sitesi Dagens IT duyurdu. Ardından da güvenlik uzmanları iddiayı doğrulayan bir açıklama yaptı. Ayrıca bir Rus hack grubu koruma altındaki şifrelerin önizlemesini sitesinde yayınlandı. İşin daha ilginç yanı iset sitedeki korumanın nasıl aşılabileceği ile ilgili diğer hackerlardan yardım bile istendi. 150 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip Linkedin sosyal paylaşım sitesinin 6.5 milyon kullanıcı şifresinden 300 binin üzerinde şifrenin şimdiden çözüldüğü biliniyor, ancak şifrelerin kime ait olduğu şimdilik bilinmiyor. Linkedin, şifrelerinin çalındığı tesbit edilen kullanıcı hesaplarının dondurulduğunu açıkladı. Hesapların yeniden açılabilmesi içinde yol haritasını verdi. Şifre olayının ayrıntılarını Linkedin'in resmi Twitter hesabı olan https://twitter.com/#!/LinkedInNews lt;https://twitter.com/ gt; adresinden takip edebilirsiniz. nbsp;(btnet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...