Kuzey Kore'den yalanlama: 'biz yapmadık'

Kuzey Kore'den yalanlama: 'biz yapmadık'

TEKNOLOJİ Haberleri

Kuzey Kore, ülke lideri Kim Jong-un'la ilgili bir film sebebiyle yapımcı şirket Sony'ye siber saldırıda bulundukları iddiasını yalanladı

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı'na konuşan Kuzey Kore Siyasi Merkez Komite Sözcüsü, 'The Interview' adlı filmi çeken Sony Film şirketine yapılan siber saldırı hakkında sorulara cevap verdi. Şirkete yapılan siber saldırının kendileri ile bir alakalarının olmadığını iddia eden sözcü, saldırıyı yapanların Kuzey Kore sempatizanları olduğunu ileri sürdü. nbsp;
Söz konusu filmde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikastın konu alındığına dikkat çeken yetkili, "Bu saygısızlık karşısında Kuzey Kore sempatizanı birinin vefalı bir küçük hatada bulunmuş olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Sony Film Şirketi'nin nerede bulunduğu ne işlerle uğraştığını bilmediğini söyleyen Kuzey Koreli yetkili, bu firmanın web sitesine siber saldırıda bulunmaya tevessül etmeyeceklerini sözlerine ekledi.
Geçen hafta Sony bilgisayarlarına yapılan siber saldırıda, şirketin yapımcısı olduğu, henüz vizyona girmemiş bazı filmler ve binlerce şirket çalışanın maaş, sosyal sigorta numaraları gibi bilgiler internete sızdırılmıştı.
KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...