Kuveyt'te kurulacak 'kelebek' şeklindeki kentin görselleri yayımlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Kuveyt'te kurulacak 'kelebek' şeklindeki kentin görselleri yayımlandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Daily Mail

Arabanızı tamamen bırakmak istiyor ancak etrafta dolaşamayacağınızdan mı endişeleniyorsunuz? Dünyanın en büyük ‘yürümeye müsait’ şehrinin tasarımları yayımlandı. Bu şehir Kuveyt’te yer alacak.

Araba kullanımını azaltmak, bir yerden başka bir yere yürüyerek gitmek için  tasarlanmış çiçek şeklindeki bir metropolün görselleri yayımlandı. ‘XZERO’ olarak adlandırılan Kuveyt'teki planlı sürdürülebilir şehir 100 bin kişiye ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanıyor. ‘Net sıfır karbon emisyonu’ vaat edilen kent çevreci olarak tanımlanıyor. 
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli URB firmasının mühendisleri, şehrin çevre dostu bir hayat tarzı ve çalışma sağlarken, yeşil bir döngüsel ekonomiyi teşvik edip, gıda ve enerji güvenliği sunacağını söylüyor. 
URB CEO'su Baharash Bagherian, “Çevre üzerinde en düşük etki ile en yüksek hayat standartlarını takip eden sürdürülebilir şehirlerin geliştirilmesi artık bir seçim değil, bir zorunluluk haline geldi.” dedi. Bagherian, kentin, sürdürülebilirliğin üç temel ilkesini ele alan sosyal, ekonomik ve çevresel çözümlerle planlandığını da sözlerine ekledi. 

XZERO isimli sürdürülebilir şehirde 16 kilometrekarelik alanın yüzde 65'inden fazlası, tarım için verimli peyzajlara, üretime açık olmayan peyzajlara, yağmur suyunun içinden geçmesine izin veren geçirgen kaldırımlara, spor sahaları gibi açık alanlara ayrılıyor. 

Kent merkezinin etrafında her biri eğitim, eğlence ve tıbbi tesislere ayrılan bölümler yer alacak. Kentin ulaşım ağları ise elektrikli araçlar ve bisikletler olacak. Şehir ayrıca 35 km özel koşu ve bisiklet parkurunun yanı sıra bir binicilik merkezine bağlanan 9 kilometre uzunluğunda binicilik parkuruna da sahip olacak.

30 bin konutun yanı sıra kentte 30 bin kişilik çevreci iş imkanı da sağlanacak. Bu işler tıp, turizm, teknoloji, eğitim, perakende ve eğlence gibi çeşitli merkezlerde yapılacak. Bununla birlikte, tüm tesisler ve evler yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak ve tüm sular akıllı su sistemleriyle geri dönüştürülecek.

XZERO, 5 yıldızlı bir eko tatil köyü ve eko locaları da dahil olmak üzere çeşitli çevre dostu konaklama alanları aracılığıyla sürdürülebilir turizmi teşvik edecek. Tıp merkezinde bir otizm köyü, sağlıklı yaşam merkezi ve klinikler yer alacak. Eğitim merkezinde bir kreş, okul ve bir enstitü yer alırken, ticaret merkezinde kapalı alışveriş merkezi ve esnek ofis alanları bulunacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...