Kurtarma ekiplerinin havadaki gözü: GÖKTUĞ

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kurtarma ekiplerinin havadaki gözü: GÖKTUĞ

Teknoloji Haberleri  / HABER MERKEZİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının afetlerden sonra  durum tespiti için kullandığı İHA GÖKTUĞ’u yerinde inceledik.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - GÖKTUĞ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye gönderildi. İlk hasar ve durum tespitleri de depremin olduğu ilk gün havadan GÖKTUĞ ile yapıldı.

GÖKTUĞ’dan alınan görüntülerle hangi ilçede, hangi mahallede ne kadar hasar meydana geldiği incelendikten sonra ekipler, yıkımın çok olduğu bölgelere yönlendirildi. GÖKTUĞ, ağırlıklı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da havada kaldı. GÖKTUĞ’un en önemli özelliklerinden biri de telekomünikasyon altyapısı sağlayabilmesi. Üzerinde baz istasyonu da bulunan GÖKTUĞ, havalandıktan sonra yakın bölgedeki haberleşme için devreye giriyor. Özellikle Pazarcık depreminin ardından Adıyaman’da telefon iletişiminin kesildiği süreçte GÖKTUĞ ile iletişimin sağlandığı belirtildi. Piste ihtiyaç duymayan GÖKTUĞ, iki metrekarelik alanda bile iniş kalkış yapabiliyor, 30 kilometre menzile ve 5 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Bakanlığın elinde üç İHA bulunuyor. GÖKTUĞ’un yanı sıra bakanlık, iki de BOZKUŞ kullanıyor. Hibrit yakıtla çalışan GÖKTUĞ, diğer İHA’ların iki katı yanı üç saat havada kalabiliyor.  

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...