Küllerinden doğacak: Meta, Threads için gelecek özellikleri açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Social Media Today
- Güncelleme:
Küllerinden doğacak: Meta, Threads için gelecek özellikleri açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Social Media Today

Twitter rakibi olarak Meta tarafından geliştirilen Threads, kısa süre içinde yüksek kullanıcı sayısına ulaştı. Hızla popüler olan uygulama, aynı hızla da kullanıcı sayısını kaybetti. Meta, metin tabanlı sosyal medya platformunu canlandırmak için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Firma, son olarak Threads için gelecek özellikleri sıraladı. Peki, Threads için gelecek özellikler neler? İşte cevabı.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alıp platform içinde değişiklik yapmasından sonra kullanıcılar yeni bir platform arayışına girdi. Meta sahibi Mark Zuckerberg de Twitter'dan ayrılan kullanıcıları kendine çekmek için Threads'ı sundu.

Threads kısa süre içinde yüksek bir kullanıcı sayısına ulaştı. Fakat Threads kullanıcıları alışkanlık kazanamayarak platformda aktiflik sağlamamaya başladı. Meta ise bu durumu tersine çevirmek için Threads'a yeni özellikler ekliyor. Meta çatısı altındaki Instagram'ın Başkanı Adam Mosseri, Threads için gelecek özellikleri sıraladı.

THREADS İÇİN DIREKT MESAJ ÖZELLİĞİ, INSTAGRAM İLE BAĞLANTILI OLACAK

Instagram Başkanı Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre Threads için "Düzenleme" seçeneği hali hazırda test ediliyor. Düzenleme seçeneği, adından da belli olduğu gibi kullanıcıların gönderi paylaştıktan sonra içeriği düzenlemesine izin verecek. Social Media Today tarafından belirtilene göre kullanıcıların gönderilerini paylaştıktan sonra düzenlemesi için beş dakikası olacak.

Mosseri tarafından açıklanana göre kullanıcıların platform içinde aktiflik sağlaması için bir de "Mesajlaşma" özelliği gelecek. Henüz test aşaması başlamayan özelliğin Instagram Direkt Mesajlar ile bağlantılı olacağı tahmin ediliyor. Yani Threads için bağımsız bir Direkt Mesajlar bölümü olmayacak.

Tüm bunlar dışında Threads için "Gelişitirmiş Öneriler" ve "Geliştirilmiş Keşif" özelliklerinin de geleceği belirtiliyor. Kullanıcılar, söz konusu özellikler sayesinde ilgi alanlarına daha uygun içerikler bulabilecekler.

Habere konu olan özelliklerin kararlı sürüme ne zaman geleceği bilinmiyor. Özellikler arasından sadece Düzenleme'nin test süreci başladı. Diğerleri için bilinmezlik hala sürüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Social Media Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...